Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Serena Williamsová vypadla se soupeřkou z druhé stovky, nedařilo se ani Bouzkové

Chystá se útočit už na čtyřiadvacátý grandslamový titulu, ale v přípravě na US Open musela Serena Williamsová skousknout nečkaný zádrhel. Na novém turnaji v Lexingtonu v Kentucky prohrála po osmi letech se soupeřkou z druhé stovky světového žebříčku. S krajankou Shelby Rogersovou po setech 6:1, 4:6 a 6:7 vypadla ve čtvrtfinále. Rogersová je v žebříčku WTA na 116. místě. Po úspěšném tažení na turnaji v Monterrey vypadla Marie Bouzková.

Serena Williamsová
zdroj: AP autor: John Minchillo

"Hrozně jsem si to sama ztěžovala nevynucenými chybami," konstatovala slavná osmatřicetiletá tenistka. "Hlavní věc, kterou si z toho zápasu vezmu, je, že můžu hrát mnohem, mnohem líp," dodala.

Williamsová na prvním turnaji po dlouhé pauze způsobené koronavirem odehrála všechny tři zápasy v třísetových bitvách, včetně té se starší sestrou Venus. Zatímco předtím vždy otočila z 0:1 na sety, tentokrát první sadu vyhrála, ale na jednoznačný úvod nenavázala.

V prvním setu světová devítka a nasazená jednička ztratila jediný game a získala ji po 26 minutách. V další přestřelce ale zaostávala a duel ztratila, i když v rozhodujícím tie-breaku vedla ještě 3:1.

Soupeřce tak nízko postavené v žebříčku podlehla Williamsová poprvé od French Open 2012, kdy se o podobnou senzaci postarala 128. hráčka Virginie Razzanová. A na tenistku mimo první stovku nestačila během profesionální kariéry na okruhu popáté v 968. utkání.

Rogersová naopak oslavila třetí vítězství nad členkou Top Ten. V semifinále ji čeká Švýcarka Jil Teichmannová. Druhou dvojici tvoří přemožitelka Marie Bouzkové Jennifer Bradyová a další Američanka Coco Gauffová.

Dvaadvacetiletá Bouzková, jež si před přerušením sezony zahrála finále v Monterrey, se tentokrát v Kentucky trápila na podání. O servis přišla celkem pětkrát, sama proměnila jen jediný brejkbol ze tří a prohrála s Bradyovou hladce 1:6, 2:6. Ještě ale zůstala ve hře o titul ve čtyřhře. Dnes nastoupí s Teichmannovou v semifinále.

Turnaj žen v Lexingtonu v USA (tvrdý povrch, dotace 225 500 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bradyová (USA) - Bouzková (ČR) 6:1, 6:2, Teichmannová (Švýc.) - Bellisová (USA) 6:2, 6:4, Rogersová (USA) - S. Williamsová (1-USA) 1:6, 6:4, 7:6 (7:5), Gauffová (USA) - Džabúrová (8-Tun.) 4:6, 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články