Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kristýna Plíšková skončila v semifinále, vypadly i Siniaková s Krejčíkovou

Simona Halepová je ve finále tenisového turnaje WTA v Praze. V semifinále Prague Open porazila světová dvojka další Rumunku Irinu Camelii Beguovou 7:6 a 6:3. Svou krajanku zdolala i v sedmém vzájemném duelu a o titul se na antuce ve Stromovce utká se třetí nasazenou Elise Mertensovou z Belgie, která vyřadila poslední Češku ve dvouhře Kristýnu Plíškovou. Turnajové jedničky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková titul ve čtyřhře nezískají. Semifinále s Niculescuovou a Olaruovou prohrály 6:7, 7:5 a 5:10.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Turnajová jednička Halepová nepředvedla v semifinále úplně přesvědčivý výkon. V prvním setu hned třikrát ztratila servis, ale stejně si vedla i její soupeřka a rozhodující tie-brek vyhrála Halepová 7:2.

Ve druhé sadě už favoritka zlomila odpor Beguové, která už dnes měla za sebou bezmála dvouhodinovou dohrávku čtvrtfinále. Halepová vyhrála 6:3 a v neděli bude usilovat o druhý letošní titul na okruhu WTA.

Kristýna, dvojče slavnější Karolíny v utkání s Elise Mertensovou, s níž předchozí dvě utkání prohrála na tvrdém povrchu, začala špatně.

Rychle prohrávala 0:2, ale postupně se dostávala do hry a zajímavou první sadu ztratila česká hráčka až za stavu 5:5, kdy soustředěná Belgičanka měla i trochu víc štěstí.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková finále v Praze nezopakuje, prohrála bitvu s Mertensovou

Ve druhé sadě už létaly z rakety české hráčky stále rychlejší a přesnější míčky. K tomu zpřísnila podání a soupeřka měla hodně práce odolávat.

Jenže Plíšková v tie-breaku při vedení 3:0 zkazila lehký míček na 4:0 a bylo vidět, že ji to znervóznilo, čehož Mertensová využila a zvítězila 7:5, 7:6.

Do zápasu česká tenistka nastupovala s obavami, jak na tom budou její záda a tříslo. "Na začátku jsem si říkala, že budu ráda, když dohraju. Po rozehrávce jsme řešili, co bude," řekla ve videokonferenci a a přiznala, že zpočátku tříslo cítila. Ale pak se to zklidnilo. "Trošku se to rozhýbalo a bylo to furt stejné," řekla.

Po zápase litovala hlavně pěti nevyužitých brejkbolů ve druhém setu."Našla jsem způsob, jak proti ní hrát, i když mi její hra nesedí. Ale šancí tam bylo dost v obou setech. Trošku mě mrzí koncovka druhého setu, kdy jsem byla lepší a ten tie-break jsem měla vyhrát," posteskla si.

Plíškovou ještě čeká finále čtyřhry po boku Lucie Hradecké. "Ještě debla snad dám," poznamenala dnes. Soupeřkami českého páru budou Rumunky Monica Niculescuová a Raluca Olaruová, které semifinálovou výhrou nad Kateřinou Siniakovou a Barborou Krejčíkovou překazily ryze české finále.

Domácí tenistky proti čtvrtým nasazeným v prvním setu dlouho nevyužívaly šance. V jedenáctém gamu na šestý pokus proměnily brejkbol, jenže vzápětí ztratily vlastní servis a následně prohrály tie-break.

Ve druhé sadě měly dlouho navrch Rumunky, které vedly 5:3. Pak české favoritky zabraly a odehrály nejlepší pasáž zápasu. Čtyřmi hrami za sebou si vynutily super tie-break.

Před ním Rumunky zamířily do šatny a převlečené se vrátily s novou energií. Siniakovou s Krejčíkovou jasně přehrály a budou se snažit překazit českou radost i ve finále.

Naopak dvojnásobné grandslamové šampionky Krejčíková a Siniaková přišly o šanci přidat další letošní titul k lednovému triumfu v Šen-čenu.

Výsledky Prague Open (antuka, dotace 225 500 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Beguová (Rum.) - Sorribesová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:2.

Semifinále:

Mertensová (3-Belg.) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:5, 7:6 (7:4).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články