Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý sní o finále v Praze s Wawrinkou, ale ví: Hlava už to začne víc prožívat

Forhend a servis, to bylo téma koronavirové pauzy pro tenistu Jiřího Veselého. Jak se mu podařilo tyhle disciplíny zvednout, se chce současná mužská česká jednička přesvědčit i na challengeru ATP v Praze na Štvanici. V něm je druhý nasazený a doufá, že by se tak mohl dostat do finále proti jedničce, jíž je Švýcar Stan Wawrinka. "Bylo by super zahrát si takovéhle finále doma," přiznal 65. hráč světa před sobotním začátkem I. ČLTK Prague Open by Moneta.

Jiří Veselý v utkání Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Ovšem jinak na sebe žádný velký tlak kvůli očkávaným výsledkům nebere. "Žádné výsledky od sebe nečekávám. Zajímá mě, na jaké úrovni je moje hra a v jaké jsem kondici," řekl Veselý, s čím jde do turnaje.

Během pauzy odehrála tuzemská jednička několik akcí tenisového svazu včetně přátelského duelu se Slovenskem. "Bylo fajn, že jsem se držel v rytmu, pomůže to, ale byly to tréninkové zápasy. Teď už se všichni těšíme, že se to zase rozjede, a je cítit jiné napětí," konstatoval.

Až na prohru v prvním turnaji po pauze Veselý všechny přípravné zápasy vyhrál. "Což je pro hlavu lepší, ale teď to bude jiné," řekl s tím, že turnaje o body a peníze přinášejí větší tlak. "Hlava to začne prožívat, ale věřím, že už jsem dost zkušenej, abych se s tím dokázal popasovat."

Hráči se musí vypořádat s přísnými bezpečnostními opatřeními. Veselého po čtvrtečním příjezdu do Prahy čekal test na covid-19, tenisté budou mít omezený pohyb jen mezi hotelem a kurty. "Není to úplně příjemné, ale jsme všichni rádi, že konečně zase začneme poměřovat síly," uvedl sedmadvacetiletý Veselý.

Svěřence kouče Jaroslava Navrátila vynucená pandemická pauza přibrzdila v rozletu. V únoru po pěti letech vyhrál turnaj ATP v indickém Puné a vrátil se do první světové stovky a v březnu pomohl daviscupovému týmu do finálového turnaje. Nyní se na to pokusí navázat. "Poslední dva týdny se cítím výborně a myslím, že jsem na osmdesáti devadesáti procentech hry, kterou jsem předváděl v březnu, i když se to dá těžko odhadnout. Až ostrý zápas ukáže," přemýšlí Veselý nahlas.

Ukázat by chtěl vypilovaný forhend, na který se v přípravě hodně zaměřil. "A na servis. V tréninku už to cítím a uvidíme, jak to hlava dokáže zpracovat v zápase. Doufám, že to dokážu v Praze prodat," řekl levou rukou hrající tenista.

Veselý vítá, že si první ostrý mezinárodní turnaj zahraje doma. "To je výhoda," potvrdil. Na Štvanici má dobré vzpomínky. Před šesti lety si u Negrelliho viaduktu zahrál finále challengeru, tehdy nestačil na krajana Lukáše Rosola. "Všude doma se hraje dobře. Těším se na to a doufám, že to bude úspěšný týden," řekl.

Po zastávce v Praze vyrazí do Spojených států. V New Yorku bude koncem srpna a začátkem září hrát na grandslamovém US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články