Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Prague Open přerušila bouřka. Kristýně Plíškové soupeřka vzdala, české debly postupují

Kristýna Plíšková postoupila do semifinále pražského turnaje WTA Tour. Rumunka Ana Bogdanová za stavu 5:2 v prvním setu ve svůj prospěch musela kvůli zranění skrečovat. Soupeřkou Plíškové v sobotním boji o finále bude Belgičanka Elise Mertensová, která porazila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. V semifinále je i nejvýš nasazená Simona Halepová, která přejela Magdalenu Frechovou. Post prvních nasazených ve čtyřhře potvrdily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a vyřadily ruský pár Kuděrmětovová a Pavljučenkovová. Už ve finále jsou Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, když vyřadily Rusovou se Zidanšekovou. Poslední páteční zápas mezi Beguovou a Sorribesovou přerušila ve druhém setu bouřka a ukončila páteční program.

Plíšková čtvrtfinále s Bogdanovou nezačala dobře a prohrávala 0:3. "V dusnu jsem si přišla všude pomalá, unavenější. Přišlo mi, že to míň letí, což mi vadilo. Servis, moje zbraně moc nepsaly, takže ona měla na všechno čas, líp začít nemohla a skoro vůbec nekazila," popisovala česká hráčka první gemy čtvrtfinále.

Za stavu 1:5 Rumunka podávala na výhru v sadě, ale česká tenistka si vybojovala brejkbol. Poslala při něm míč těsně za síť a Bogdanová si při doklouzávání zhoršila zranění levého stehna, které měla od začátku obvázané. Po konzultaci s fyzioterapeutkou Bogdanová zápas vzdala a podala Plíškové ruku. Utkání tak skončilo předčasně po osmatřiceti minutách.

"Není to úplně výsledek, který bych chtěla. Když to řeknu blbě, tak bych radši prohrála než vyhrát takhle, ale jsem v semifinále, takže to se počítá. Nikdo by si to nepřál, ale to neovlivním a snad se z toho rychle dostane," řekla Plíšková. "Úplně jsem nechtěla, aby to skrečla za takového blbého stavu," dodala. Věřila však v obrat. "Postupně se to zlepšovalo a myslím, že bych to dohnala," uvedla.

Semifinálová soupeřka české tenistky - třetí nasazená Mertensová - vyřadila někdejší finalistku Wimbledonu Bouchardovou. Kanaďanku, která hrála Prague Open na antuce Sparty díky divoké kartě, porazila 6:4, 1:6 a 6:4.

S Mertensovou se Plíšková utkala dvakrát loni. V Dauhá ani na US Open Češka neuhrála ani set. "Znám ji, bude to hodně těžké a budu muset hrát o hodně lépe než dneska," řekla Plíšková, kterou ještě čeká ve dvojici s Lucií Hradeckou semifinále čtyřhry. "Původně jsem debla hrát nechtěla, ale Lucka někoho hledala na poslední chvíli a bylo to spontánní," řekla Plíšková. S Hradeckou jsou nasazené jako dvojky.

Na okruhu WTA si dvojče světové trojky Karolíny zahraje semifinále dvouhry pošesté a letos podruhé. Stejně daleko došla Kristýna na úvod roku v čínském Šen-čenu. V Praze si před třemi lety zahrála i finále.

"Konečně jsem našla rytmus. Hrála jsem mnohem agresivněji a dokázala jem hry zakončovat. Cítím se den ode dne lépe," konstatovala Halepová, která s Polkou Frechovou vyhrála hladce 6:2, 6:0. V semifinále rumunskou favoritku čeká lepší z dvojice Beguová - Sorribesová.

Páteční program a výsledky dvouher:

Čtvrtfinále: 

Kristýna Plíšková (ČR) - Bogdaová (Rum.) skreč, postoupila Plíšková
Mertensová (3-Belg.) - Bouchardová (Kan.)6:4, 1:6, 6:4
Halepová (1-Rum.) - Frechová (Pol.) 6:2, 6:0
Sorribesová (Šp.) - Beguová (Rum.)/Küngová (Švýc.)

Dohrávka 2. kola: Beguová - Küngová 6:7 (3:7), 7:5, 7:6 (9:7).

Čtyřhra - čtvrtfinále: Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kuděrmětovová, Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 7:6 (7:1).

Semifinále: Hradecká, Kristýna Plíšková (2-ČR) - Rusová, Zidanšeková (Niz./Slovin.) 6:3, 3:6, 10:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články