Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

První turnaj, první finále. Bouzková s Hradeckou tažení Charlestonem trofejí nezavršily

První společný turnaj a hned z toho byla účast ve finále, i když neúspěšná. Marie Bouzková s Lucií Hradeckou na zelené antuce v Charlestonu nestačily na Demi Schuursovou z Nizozemska a Nicole Melicharovou u USA. Český pár nasazeným jedničkám podlehl hladce 2:6 a 4:6. Dvouhru vyhrála Ruska Veronika Kuděrmětovová.

Marie Bouzková
zdroj: Reuters autor: Asanka Brendon Ratnayake

Dvaadvacetileté Bouzkové nevyšel útok na první titul v kariéře, o třináct let starší Hradecká má již 24 deblových titulů z okruhu WTA včetně dvou grandslamových s Andreou Hlaváčkovou z US Open 2013 a Roland Garros o dva roky dříve.

S Bouzkovou v Charlestonu dva zápasy vyhrály, do jednoho soupeřky nenastoupily.  V semifinálové bitvě zdolaly chilsko-americkou dvojici Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková 6:3, 0:6 a 10:7. 

V singlovém finále mezi hráčkami usilujícími o první turnajový triumf v kariéře porazila patnáctá nasazená Kuděrmětovová 6:4, 6:2 Danku Koviničovou z Černé Hory, osmifinálovou přemožitelku Petry Kvitové.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 565 530 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Koviničová (Č. Hora) - Džabúrová (12-Tun.) 6:3, 6:2, Kuděrmětovová (15-Rus.) - Badosaová (Šp.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - semifinále: Hradecká, Bouzková (ČR) - Guarachiová, Krawczyková (4-Chile/USA) 6:3, 0:6, 10:7.

Čtyřhra - finále: Melicharová, Schuursová (1-USA/Niz.) - Hradecká, Bouzková (ČR) 6:2, 6:4.

Dvouhra - finále: Kuděrmětovová (15-Rus.) - Koviničová (Č. Hora) 6:4, 6:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články