Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Veletoč ve Zbrojovce dokonán, Svoreň prodal i menšinový podíl

Dlouho to vypadalo, že se Pavel Svoreň, výkonný ředitel investiční skupiny Portiva, stane většinovým majitelem fotbalové Zbrojovky Brno. Zničehonic ale brněnský klub ve čtvrtek oznámil, že novým vlastníkem se stává Libor Zábranský, kterému patří i hokejová Kometa Brno. A Svoreň se tak namísto navýšení svého podílu v klubu zbavil i toho mála, co již vlastnil. Uvedl to v rozhovoru na webu CzechCrunch.

Kapitán brněnské Zbrojovky Jakub Řezníček
zdroj: ČTK autor: Uhlíř Patrik

Portiva měla od dosavadního vlastníka brněnského fotbalového klubu Václava Bartoňka získat podíl ve výši 61 procent, měla mít i předkupní právo na odkup zbylých akcií. Z transakce, kterou se obě strany podle původní dohody chystaly oznámit v pátek, však sešlo.

Situace se podle Svoreně začala komplikovat už na podzim. "Ukázalo se, že od transakce a fungování klubu máme odlišná očekávání. Zkraje týdne mi bylo jen oznámeno, ať odprodám zpátky svůj minoritní podíl, jinak se nehneme z místa. A já nemám žádný zájem blokovat Zbrojovku. Ve čtvrtek jsem svou minoritu prodal," řekl podnikatel.

Brno loni sestoupilo do druhé ligy a ani tam se mu nedaří. V tabulce je až na devátém místě s minimální nadějí na návrat mezi elitu. "Samozřejmě jsem zaznamenal, že mě řada lidí vnímala jako spasitele brněnského fotbalu. Určitě bych poděkoval za masivní podporu a ujistil je, že není možné, aby Zbrojovka nebyla jednou znovu úspěšná. Ta chvíle jednou přijde, jen nesmí ztrácet naději. Upřímně jsem k tomu chtěl přispět bez vedlejších úmyslů," uvedl Svoreň.

O koupi jiného klubu nyní zájem nemá. "Když se naskytla možnost získat výjimečnou značku v regionu, ve kterém žiju, a pozvednout ji, tak to byla lidsky i obchodně velká příležitost, která se podle mě nebude opakovat. Nikdy neříkej nikdy, ale ambici, že bych šel a usiloval teď o České Budějovice, Jihlavu nebo Hradec Králové, určitě nemám," doplnil šéf Portivy.

Zábranský vzkřísil kdysi slavnou značku hokejové Komety. Jako vlastník, generální manažer a trenér ji přivedl ke dvěma titulům mistra extraligy v letech 2017 a 2018. Bývalý hokejový reprezentant převezme v druholigovém fotbalovém klubu osmdesátiprocentní podíl

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články