Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Bartyová se s Charlestonem loučí po čtvrtfinále. Vyřadila ji Badosaová

Španělka Paula Badosaová porazila ve čtvrtfinálovém zápase tenisového turnaje v Charlestonu Ashleigh Bartyovou 6:4, 6:3 a poprvé v kariéře se jí podařilo překonat světovou jedničku. Australanka vypadla z antukového klání jako poslední z favoritek, v Jižní Karolíně tak jedna ze čtyř semifinalistek získá premiérový titul na okruhu WTA.

Je nám líto, video expirovalo.
Badosaová přemohla Bartyovou a v Charlestonu je už v semifinále

"Jsem stále trochu v šoku. Nechápu, co se to stalo," radovala se z životního vítězství třiadvacetiletá Badosaová, jež vzala favoritce v zápase pětkrát servis včetně posledních dvou od stavu 3:3 v druhém setu. "Někdy je těžké takové zápasy zakončit, takže jsem ráda, že se mi to dnes podařilo," dodala.

Bartyová přijela do Charlestonu po sobotním triumfu v Miami a v úvodních dvou zápasech na antuce od triumfu na Roland Garros 2019 působila jistým dojmem. Ve čtvrtfinále se ale nedokázala vyrovnat se soupeřčiným servisem. "Myslím, že jsem dnes příliš riskovala. Ale byly to mimořádné tři týdny, z kterých si neberu nic jiného než pozitiva," řekla čtyřiadvacetiletá Australanka.

Badosaová se dnes střetne s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou, druhou semifinálovou dvojici tvoří přemožitelka Petry Kvitové Danka Koviničová z Černé Hory a Tunisanka Ons Džabúrová. Jedna z těchto hráček se v Charlestonu bude radovat z prvního titulu v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 565 530 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Badosaová (Šp.) - Bartyová (1-Austr.) 6:4, 6:3,

Kuděrmětovová (15-Rus.) - Stephensová (USA) 6:3, 6:4,

Džabúrová (12-Tun.) - Gauffová (14-USA) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články