Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová kupila chyby a v Charlestonu skončila už v osmifinále

Cesta Petry Kvitové turnajem v Charlestonu skončila v osmifinále. Poslední Češka v pavouku dvouhry a třetí nasazená na zelené antuce příliš chybovala a s Dankou Koviničovou z Černé Hory prohrála 4:6 a 1:6. Postupu se nedočkala ani Tereza Martincová na podniku v Bogotě. Sedmá nasazená podlehla ve druhém kole na kolumbijské antuce ve vysoké nadmořské výšce domácí Maríi Camile Osoriové 3:6, 3:6.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Kvitová se s Koviničovou (91. WTA) utkala poprvé po pěti letech a nemohla se spolehnout na servis, o který přišla v každém setu třikrát. V první sadě sice otočila z 0:2 na 3:2, ale soupeřku nezlomila. Druhý začala brejkem a pak ztratila šest gemů v řadě.

Před jednatřicetiletou Kvitovou skončila o kolo dříve Marie Bouzková. Hrát měla i světová dvacítka Markéta Vondroušová, ale kvůli nemoci se do hry nedostala.

Přístavní město Charleston je jedním z mála dějišť turnajů okruhu WTA, který dosud žádná česká tenistka ve dvouhře nevyhrála. Do finále se zde od vzniku akce v roce 1973 dostaly jen Martina Navrátilová v roce 1975, Regina Maršíková (1980) a Lucie Šafářová (2012).

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová vypadla v Charlestonu v osmifinále

Martincová vypadla na antuce v Bogotě ve druhém kole

Martincová, jež se tento týden poprvé v kariéře představila jako hráčka první stovky světového žebříčku, se s devatenáctiletou soupeřkou přetahovala o každý gem. Koncovky obou setů ale zvládla pokaždé lépe vítězka juniorky US Open z roku 2019. O sedm let starší Češku zdolala za necelou hodinu a tři čtvrtě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články