Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Přesun na trávu se Karolíně Plíškové i Strýcové v Birminghamu podařil, Siniakové na Mallorce nikoli

Karolína Plíšková zahájila travnatou část sezony výhrou nad Mihaelou Buzarnescuovou. Rumunku na turnaji v Birminghamu porazila 6:3, 6:4. Do prvního turnaje na trávě vstoupila také Barbora Strýcová, a to vítězně, když zdolala domácí Heather Watsonovou 3:6, 6:3, 6:4 a postoupila do druhého kola. Kateřina Siniaková naopak přechod z antukového povrchu ideálně nezvládla. Po grandslamovém Roland Garros, kde prošla do osmifinále, totiž podlehla v úvodním kole na Mallorce Belgičance Alison van Uytvanckové 2:6, 6:3, 3:6.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP

Světová trojka Plíšková, která v Birminghamu dostala divokou kartu, zvládla zápas s přehledem. Finalistka turnaje z roku 2015 soupeřce nenabídla ani jednu šanci k brejku a po 71 minutách slavila postup. Její další soupeřkou může být dvojče Kristýna, kterou po dnešním postupu z kvalifikace přes krajanku Marii Bouzkovou čeká v úterý duel s další kvalifikantkou Viktorijí Tomovovou z Bulharska.

Strýcová sehrála se soupeřkou, která startovala na divokou kartu, vyrovnaný duel. Po ztrátě úvodního setu dokázala vyrovnat a třetí dějství rozhodl jediný úspěšný brejk. V závěru setu, jenž se hrál více než hodinu, proměnila česká tenistka šestý mečbol.

Třiatřicetiletá fedcupová reprezentantka se ve druhém kole utká se svou deblovou partnerkou Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, která vyřadila pátou nasazenou Bělorusku Arynu Sabalenkovou rovněž ve třech sadách.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva):

Dvouhra - 1. kolo: Strýcová (ČR) - Watsonová (Brit.) 3:6, 6:3, 6:4, Gasparjanová (Rus.) - Svitolinová (4-Ukr.) 6:3, 3:6, 6:4, Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Sabalenková (5-Běl.) 6:3, 2:6, 7:6 (7:1), Karolína Plíšková (3-ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 6:4, Kontaová (7-Brit.) - Kontaveitová (Est.) 6:4, 6:2, Rodinová (Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 6:2, 2:6, 6:4.

Siniaková skončila v prvním kole

Siniaková, jež byla ve Španělsku nasazená jako číslo osm, se v utkání trápila na podání. V úvodním setu o servis dvakrát přišla a i do druhého lépe vstoupila soupeřka. Rodačka z Hradce Králové ale tentokrát dokázala dva z nabízených brejkbolů proměnit a vynutila si třetí dějství. 

Opět jí však utekl začátek a rychle prohrávala 0:4. Přestože díky dalšímu brejku snížila, obrat proti Belgičance, která už si trávu vyzkoušela minulý týden v Hertogenboschi a předtím po brzkém vyřazení v Paříži i na turnaji ITF v britském Surbitonu, už nedotáhla.

Tenisový turnaj žen v Palmě de Mallorca (tráva):

Dvouhra - 1. kolo: Van Uytvancková (Belg.) - Siniaková (8-ČR) 6:2, 3:6, 6:3, Tomljanovicová (Austr.) - Puigová (Portor.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články