Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kde jsou mladí tenisté? Není to o forhendech, ale o hlavě, kritizuje jejich přístup Becker

Dominic Thiem, Milos Raonic. A pak také Juan Martín del Potro, Kevin Anderson, Marin Čilič a Stan Wawrinka. Fináloví vyzyvatelé Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče na grandslamech za poslední tři roky. Zatímco jen první dva jmenovaní jsou mladší 28 let, ostatní už dávno načali čtvrtou dekádu. Skutečnost, která pálí bývalého skvělého německého tenistu Borise Beckera. Generace mladých hráčů nedokáže narušit dominanci "velké trojky". Problém je v hlavě, mladí podle Beckera nemají správný přístup.

Dominic Thiem
zdroj: ČTK/ABACA/Dubreuil Corinne/ABACA

Federer (37 let), Nadal (33) a Djokovič (32) ovládli posledních deset grandslamů, naposledy v neděli španělský antukový specialista Nadal porazil ve finále Roland Garros pětadvacetiletého Rakušana Dominica Thiema.

"Právě jsem četl statistiku, že žádný z aktivních hráčů mladších 28 let mimo velkou trojku, s výjimkou Thiema a Milose Raonice, nebyl v grandslamovém finále," řekl jednapadesátiletý Becker.

"To není moc dobrá vizitka pro hráče pod 28 let. A neberu ty řeči, že ti ostatní jsou příliš dobří. Měli bychom se spíš zabývat kvalitou a přístupem hráčů mladších 28 let, protože tohle přece nedává smysl," poukázal na neschopnost mladé generace sesadit z trůnu dlouholeté dominátory bývalý hvězdný teenager, který vyhrál Wimbledon už v 17 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve finále mužské dvouhry dominoval Nadal a Thiema porazil 3:1 na sety

"Mám velký respekt k Rogerovi, Rafovi a Novakovi, ale mladí hráči by se měli ukázat. Samozřejmě, jednou už budou (velká trojka) příliš staří, ale člověk chce vidět předání pochodně v době, kdy jsou na vrcholu. Chceme vidět, jak je Stefanos (Tsitsipas) a Dominic porážejí, když jsou stále ještě velmi dobří," jmenoval Becker dva zástupce mladé generace.

"Je to určitá mentalita, kterou ti mladí nemají a ty tři hvězdy ano. Není to o forhendech, o kondici. Je to o přístupu, o nastavení mysli, které rozhodují o vítězstvích a porážkách," dodal Becker.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články