Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Před tenisovým challengerem v Praze byl odhalen pozitivní případ testování na covid-19

Mužská tenisová asociace ATP oznámila, že testování před challengerem v Praze odhalilo nákazu novým typem koronaviru u nejmenovaného českého tenisty. Hráč se uchýlil do domácí karantény, ale nemá teplotu ani žádné jiné příznaky.

Tenis
zdroj: ČTK

Tenista neměl na základě svého žebříčkového postavení zajištěnou přímou účast v hlavní soutěži turnaje ani v kvalifikaci.

ATP uvedla, že hráč šel do povinné domácí karantény. "Zároveň byl zahájen trasovací proces jeho kontaktů, aby byly identifikovány a informovány osoby, které mohly s hráčem přijít do styku," sdělila ATP na Twitteru.

Pozitivní nález potvrdil i promotér turnaje Michal Hrdlička. "Jedná se o jedince, který není aktivním účastníkem turnaje. Všichni ostatní byli negativní, včetně rozhodčích a zaměstnanců ATP. Turnaj není ohrožen a pokračuje," uvedl.

Ředitel turnaje Vladislav Šavrda rovněž ujišťoval, že akce není nijak ohrožena. "Šlo o možného náhradníka, který není z Prahy. Testy podstoupil pouze pro alternativu, že by mohl zasáhnout do turnaje, která nenastala. Hráč čeká na výsledek druhého testu, který potvrdí, nebo vyvrátí ten první. Je zásadní, že hráč nenavštívil areál I. ČLTK Praha a nesetkal se s žádným z turnajových hráčů," řekl. 

Antukový challenger na pražské Štvanici začal dnes zápasy 1. kola hlavní soutěže. Největší hvězdou turnaje je trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka ze Švýcarska, jenž byl nasazen do druhého kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články