Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Potřetí spolu – Lendl se znovu pokusí o restart Murrayho kariéry

Staronovým koučem britského tenisty Andyho Murrayho bude Ivan Lendl. Bývalá světová jednička bude potřetí trénovat pod vedením Ivana Lendla, jenž také ve své době vládl žebříčku. Lendl pomohl Murraymu ke třem grandslamovým titulům a dvěma olympijským zlatům. Podle Murrayho manažera se čtyřiatřicetiletý Skot, který se po opakovaných operacích kyčle snaží o návrat mezi elitu, dohodl se slavným Čechoameričanem na několikaměsíční spolupráci. Kromě toho hodlá bývalá světová jednička angažovat do týmu ještě jednoho kouče, který by jej doprovázel na turnajích.

Andy Murray s trenérem Ivanem Lendlem
zdroj: Reuters autor: Tony O\'Brien

Murray začne trénovat s Lendlem po turnaji v Miami, který skončí začátkem dubna. Antukovou sezonu hodlá Brit vynechat, aby se mohl připravit na trávu, a hlavně červnový Wimbledon, kde pod Lendlovým vedením triumfoval v letech 2013 a 2016.

Lendl trénoval Murrayho od začátku roku 2012 do března 2014. Na US Open 2012 se Murray dočkal prvního grandslamového titulu a následující rok ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. Po více než dvouleté přestávce pak spolupráci obnovili v červnu 2016, v listopadu následujícího roku se opět rozešli.

Murrayho poté vedl Jamie Delgado. Po letošním Australian Open, kde vypadl ve druhém kole, ukončil zkušební angažmá Němce Jana de Witta. Naposledy vítěz 46 turnajů, který je v žebříčku na 84. místě, krátce spolupracoval s Danielem Vallverduem, jenž se v dubnu vrátí ke Stanu Wawrinkovi.

Jednašedesátiletý Lendl je jedním z nejlepších tenistů světové historie. Během kariéry vyhrál 94 turnajů ve dvouhře včetně osmi grandslamů a šest ve čtyřhře, v čele světového žebříčku strávil 270 týdnů. Zakletým pro něj zůstal pouze Wimbledon, kde dvakrát ztroskotal ve finále. Před čtyřmi lety pomohl jako trenér Němci Alexanderu Zverevovi k triumfu na Turnaji mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články