Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lendl už není Murrayho trenérem. Rozcházejí se v dobrém

Miami – Spolupráce Ivana Lendla s Andym Murraym po dvou letech končí. Skotský tenista pod Lendlovým vedením vyhrál dva grandslamy a olympijské hry v Londýně. Jeden z nejslavnějších tenistů české historie a úřadující wimbledonský vítěz se rozcházejí po vzájemné dohodě.

Andy Murray a Ivan Lendl
zdroj: Getty Images autor: Clive Brunskill

Ostravský rodák Lendl trénoval Murrayho od začátku roku 2012. V závěru jejich první společné sezony se skotský tenista dočkal na US Open prvního grandslamového titulu a následující rok ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. V All England Clubu také Murray rok předtím vyhrál olympijský turnaj.

"Budu Ivanovi navždycky vděčný za všechnu jeho tvrdou práci v posledních dvou letech, což byla dosud nejúspěšnější část mé kariéry," uvedl šestadvacetiletý Murray, jenž po problémech se zády prožívá neúspěšný vstup do sezony. Nyní má před sebou obhajobu titulu v Miami.

Lendl: Vždycky budu Andymu fandit

Čtyřiapadesátiletý Lendl uvedl, že přišel čas na to, aby se soustředil na své nové projekty. "Včetně toho, že budu jezdit hrát víc turnajů po světě, což mě hodně baví. Vždycky ale budu Andymu fandit a nepřeji mu v nové fázi jeho kariéry nic jiného než úspěch," uvedla bývalá světová jednička.

Osminásobný grandslamový vítěz Lendl v poslední době absolvoval exhibiční turnaje v Kansasu, Oklahomě, Nashvillu, Charlotte a Londýně. Dával lekce tenisu na Kanárských ostrovech a otevíral nové kurty ve své mládežnické tenisové akademii v Blufftonu v Jižní Karolíně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články