Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Nevyužité mečboly a dva prohrané tie-breaky. Kvitová se po bitvě s Rogersovou loučí s US Open

Petra Kvitová nevyužila čtyři mečboly a na grandslamovém US Open skončila v osmifinále. Turnajová šestka prohrála za dvě hodiny a 39 minut s domácí Shelby Rogersovou po boji 6:7, 6:3 a 6:7. Poslední českou zástupkyní v soutěži je Karolína Muchová, kterou čeká duel 4. kola s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Seth Wenig

V úvodní vyrovnané sadě plné ostrých výměn Kvitová ztratila v sedmé hře jako první servis, ale vzápětí získala brejk zpět.

Tie-break začala čtyřmi chybami, ještě srovnala na 5:5, odvážně hrající Rogersová však ukončila první set míčem do rohu.

Ve druhé sadě odvrátila Kvitová dva brejkboly na 0:2 a rozjela se. Zatímco tenisový svět vstřebával šokující diskvalifikaci Srba Novaka Djokoviče za napálení míče do lajnové rozhodčí, česká hráčka sázela vítězné údery a vynutila si třetí sadu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová nevyužila čtyři mečboly a na US Open dohrála

Na úvod rozhodujícího dějství sice ztratila servis, ale do hry se vrátila brejkem na 2:2. Své podání už si držela jistě a za stavu 5:4 měla při servisu Rogersové tři mečboly, jenže Američanka pokaždé zahrála dobře.

Sada dospěla do tie-breaku a Kvitová měla za stavu 6:5 čtvrtý mečbol, ale dala dvojchybu a ztratila i další dva míče.

Maximem dvojnásobné wimbledonské vítězky Kvitové na US Open zůstávají dvě účasti ve čtvrtfinále z let 2015 a 2017. Americký grandslam je z turnajů velké čtyřky jediný, na kterém se nedostala do semifinále.

Květa Peschkeová
zdroj: Getty Images

Peschkeová se Schuursovou nepřešly v deblu přes čtvrtfinále

Květa Peschkeová vypadla jako poslední z českých deblistek ve čtvrtfinále. Spolu s Nizozemkou Demi Schuursovou podlehly nenasazené dvojici mladých Rusek Anně Blinkovové a Veronice Kuděrmětovové 4:6 a 2:6.

Pětačtyřicetiletá Peschkeová a Schuursová vyhrály minulý týden v New Yorku generálku na US Open a česká tenistka získala 35. triumf. Na americkém grandslamu se ale potřetí v kariéře do semifinále nedostala.

Čtvrtfinále přitom Peschkeová se Schuursovou rozjely dobře a vedly 3:0 a 4:1. Poté ale ztratily pět her v řadě. Ve druhém setu ještě stihly reagovat na ztrátu servisu ve třetí hře, ale od stavu 2:2 už sbíraly gamy pouze soupeřky.

Vítězka Wimbledonu z roku 2011 a někdejší světová jednička Peschkeová se na US Open dostala ve čtyřhře nejdále do semifinále v letech 2006 a 2007. Rusky si připsaly druhý český skalp.

O kolo dříve vyřadily Kateřinu Siniakovou, která tvořila osmý nasazený pár s Němkou Annou-Lennou Friedsamovou, jelikož její tradiční spoluhráčka Barbora Krejčíková kvůli koronaviru do New Yorku neodjela. Ve druhém kole skončila i Lucie Hradecká se Slovinkou Andrejou Klepačovou. 

Čtvrtfinále bylo konečnou i pro obhájkyně deblového titulu Elise Mertensovou a Arynu Sabalenkovou. Druhý nasazený belgicko-běloruský pár nestačil na Němku Lauru Siegemundovou s Ruskou Věrou Zvonarevovou a podlehl 4:6, 6:7. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články