Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Muchové bude v cestě do čtvrtfinále US Open stát rozjetá Azarenková

Karolína Muchová se o postup do čtvrtfinále US Open utká s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Bývalá světová jednička v sobotu zdolala polskou soupeřku Igu Šwiatekovou 6:4, 6:2 a na turnaji ještě neztratila set.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchovou čeká v osmifinále US Open bývala světová jednička Azarenková

Jednatřicetiletá Azarenková vyhlíží v New Yorku ve skvělé formě, ve třech zápasech prohrála jen 13 gamů. Na americkém grandslamu došla v minulosti dvakrát do finále, dva triumfy má z Australian Open.

S Muchovou jsou nyní sousedkami ve třetí desítce světového žebříčku, česká hráčka je o místo výše. Na dvorci se proti sobě postaví poprvé.

Do osmifinále postoupily i obě nasazené dvojky. Rakušan Dominic Thiem vyřadil někdejšího šampiona US Open Marina Čiliče, letošní vítězka Australian Open Sofia Keninová zdolala Ons Džabúrovou a čtvrté kolo bude hrát v New Yorku poprvé.

V nečekané jízdě pokračuje Bulharka Cvetana Pironkovová, která hrála poslední velký turnaj před třemi roky ve Wimbledonu a pak si dala mateřskou pauzu. Ve třetím kole zdolala Chorvatku Donnu Vekičovou 6:4, 6:1 a bude hrát s Alizé Cornetovou z Francie, jejíž sedmá nasazená soupeřka Madison Keysová v druhém setu vzdala kvůli bolestem zad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články