Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Challenge Tour 2024

Nadal stále není po zranění fit, v Monte Carlu nebude hrát ani Alcaraz

Po lednovém zranění kyčle není Rafael Nadal stále připraven na návrat a oznámil, že vynechá i Masters v Monte Carlu, kde získal rekordních 11 titulů. Turnaj začne v pondělí a zahájí antukovou sezonu v Evropě, která vyvrcholí Roland Garros na přelomu května a června. V Paříži vybojoval fenomenální Španěl 14 z rekordních 22 gradslamových trofejí. Z účasti v Monte Carlu se omluvila i další bývalá světová jednička Carlos Alcaraz.

Rafael Nadal na turnaji ATP v Římě
zdroj: REUTERS

Šestatřicetiletý Nadal dohrával s bolestmi kyčle Australian Open v polovině ledna. Letos absolvoval jen čtyři utkání a má na kontě jediné vítězství.

"Ještě nejsem připraven hrát na nejvyšší úrovni. Nebudu se moci zúčastnit jednoho z nejdůležitějších turnajů mé kariéry," napsal rodák z Mallorcy na Twitteru. Na antuce v Monte Carlu hrál finále dvanáctkrát, neuspěl jen jednou. Poslední titul tam slavil před pěti lety.

"Pokračuji s nadějí, že se brzy vrátím," dodal Nadal, který se o grandslamový rekord s 22 trofejemi dělí se srbským rivalem Novakem Djokovičem. Ve světovém žebříčku nedávno Nadal kvůli zranění vypadl po osmnácti letech z top 10.

V Monaku nebude hrát ani jeho krajan Alcaraz. Poslední turnaj v Miami končil v bolestech a dnes se pořadatelům omluvil. "Byl jsem u lékaře a do Monte Carla nebudu moct odjet, abych tam zahájil antukovou sezonu. Mám posttraumatickou artritidu v levé ruce a svalové potíže kolem páteře, což si vyžádá odpočinek," napsal devatenáctiletý Alcaraz, jehož po Miami vystřídal v čele žebříčku Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články