Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Murray se vrací, poprvé se předvede v Queen's clubu

Po roce je konečně zpátky. Andy Murray se vrátí na kurty na turnaji v londýnském Queen's Clubu. Naposledy se britský tenista předvedl divákům loni ve Wimbledonu, kde ve čtvrtfinále nestačil na Američana Sama Querreyho. V lednu se Murray podrobil operaci kyčle a následovala dlouhá přestávka.

Andy Murray
zdroj: Reuters autor: Tony O\'Brien

Murray původně uvažoval o účasti na turnaji v Hertogenboschi v tomto týdnu, návrat ale ještě odložil. Dvojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný grandslamový šampion touží především hrát v červenci ve Wimbledonu, kde triumfoval v letech 2013 a 2016.

Murray, který po operaci klesl ve světovém žebříčku na 157. místo, vyhrál tento turnaj už pětkrát. Jako první ho prověří Australan Nick Kyrgios, 24. hráč světa. V pátek si Murray v Queen's Clubu zatrénoval a dnes organizátorům oznámil, že s ním mohou počítat. "Potvrdil, že bude hrát," napsali na Twitteru.

S Kyrgiosem se dosud utkal pětkrát a pokaždé uspěl. Australan však má formu a dnes bude na trávě ve Stuttgartu čelit v semifinále Rogeru Federerovi.

V Queen's Clubu nenarazí na Rafaela Nadala, který po jedenáctém triumfu na Roland Garros odpočívá a na trávě se představí až ve Wimbledonu. Start v Queen's Clubu odřekl španělský tenista už potřetí za sebou. Naopak formu před Wimbledonem tam bude ladit Tomáš Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články