Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Federer je blizoučko návratu na trůn

Rogera Federera dělí jedno vítězství od návratu na post světové jedničky. Na trávě ve Stuttgartu, kde se vrátil na okruh po bezmála tříměsíční pauze, uspěl i ve druhém zápase, a pokud v sobotu opět prokáže své tenisové umění, vystřídá antukového krále Rafaela Nadala.

Roger Federer
zdroj: ČTK/DPA

Nadal v neděli v Paříži pojedenácté dobyl grandslamové French Open a nyní sbírá síly na další turnaje. Vynechá i příští týden akci v londýnském Queen's clubu. Federer dnes na stuttgartské trávě přehrál dvakrát 6:4 Guida Pellu z Argentiny a semifinálovým soupeřem mu bude Australan Nick Kyrgios.

Švýcarský fenomén antukovou sezonu vynechal a vstupoval do Mercedes Cupu se ztrátou jen 100 bodů na Nadala. Grandslamový rekordman s 20 tituly ztratil v prvním setu s Pellou při svém servisu jediný bod a kritický okamžik zažil jen ve druhé sadě, když podával na vítězství, ale za stavu 5:4 ztrácel už 15:40. Poslední čtyři výměny však patřily jemu.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer se blíží postu světové jedničky

S Kyrgiosem se dosud utkal dvakrát a vždy to bylo pořádné drama. Loni na tvrdém povrchu v Miami Federer vyhrál 2:1, přičemž všechny sety dospěly do tie-breaku, a totéž platilo o jejich prvním vzájemném zápase na antuce v Madridu v roce 2015. Tehdy slavil postup Kyrgios po výsledku 14:12 ve zkrácené hře rozhodující sady.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří nasazená dvojka Lucas Pouille z Francie a Kanaďan Milos Raonic, jenž vyřadil Tomáše Berdycha po dvou tie-breacích.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články