Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Plíšková: Když se to sejde, úspěch na Wimbledonu může přijít

Karolína Plíšková nabrala po nevydařeném Roland Garros znovu chuť do tenisu. Světová sedmička vyhlíží sezonu na trávě a věří, že má na to, aby ve Wimbledonu prorazila. Dosud tam nepřešla druhé kolo. "Není všem dnům konec a nevidím důvod, proč bych tam nemohla hrát dobře. Myslím, že když se sejde pár věcí, úspěch tam může přijít," řekla šestadvacetiletá Plíšková. "Pro spoustu lidí je to malej cíl, ale pro mě velkej," dodala.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kirsty Wigglesworth

Ve slavném All England Clubu hrála hlavní soutěž šestkrát a z pěti posledních startů vždy dohrála už ve druhém kole. Proto má pro letošek jednoduchý cíl - dostat se do třetího kola. "Chtěla bych se dostat do druhého týdne, což je třetí čtvrté kolo," stanovila si.

Zajímavé je, že na trávě přitom nemá špatné výsledky. Loni před Wimbledonem vyhrála turnaj v Eastbourne a o rok dříve v Nottinghamu, v Birminghamu postoupila v roce 2015 do finále. "Nevím, proč to ve Wimbledonu zatím nevychází. Tráva mi tam přijde jiná než na jiných turnajích, kde se mi skoro všude dařilo."

Na ostatních grandslamových turnajích se dostala minimálně do čtvrtfinále, na US Open předloni i do finále. A aby prorazila i v Londýně, snaží se dělat všechno možné. Především se připravuje na specifický tenisový pohyb po trávě. Už si v Praze na Olympu nazula i tenisové boty na zelený pažit. "Zkoušela jsem pohyb bez rakety, tenis jsme trénovali na betonu," řekla svěřenkyně kouče Tomáše Krupy.

Pod dohledem kondičního trenéra Marka Všetíčka se také snažila snížit těžiště. "Míče odskakují nízko, takže je třeba chodit do kolen. To bude základ všeho a docupitávání je jiné než na antuce i na betonu. V Birminghamu to otestuju," sdělila s odkazem na turnaj, na který zamíří v sobotu.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Po pařížské antuce, na které vypadla ve 3. kole s Ruskou Marií Šarapovovou, si dala týden volna. Odpočívala s rodinou a přáteli, na chvíli odjela do Monte Carla. "Myslím, že mi to prospělo. Síly jsem dočerpala, teďka se cítím velmi dobře a chuť do tenisu je zase větší. Řekla bych, že jsem zpátky, kde jsem byla před antukou. Na trávu se těším a doufám, že se mi povede něco uhrát," uvedla Plíšková.

Na trávě by si měla více než na antuce pomáhat servisem. Královna es, jak se jí říká, proto na podání v posledních dnech kladla důraz. "Snažila jsem se hrát trošku s boční rotací, protože to na trávě píše. Tak uvidíme," řekla Plíšková.

Po Birminghamu je ještě přihlášena na turnaj v Eastbourne, ale teprve se rozhodne, jestli tam bude hrát. "První zápasy na trávě jsou náročné. Nechávám to plynout, ale chci být před Wimbledonem v klidu. To je vrchol trávnaté sezony."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články