Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Berdych ve Stuttgartu uspěl, Paireho porazil ve dvou setech

Čtvrtfinále si na turnaji ve Stuttgartu zahraje Tomáš Berdych. Český hráč přešel přes francouzského soupeře Benoita Paireho 7:6 a 6:4. Na travnatém turnaji Berdych oslavil své první vítězství od březnového turnaje v Miami.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP/Michel Euler

Dvaatřicetiletý Berdych letos na antuce nevyhrál ani jeden zápas, hned v 1. kole se rozloučil v Monte Carlu, Madridu, Římě i na Roland Garros a v žebříčku se propadl na 19. místo. Pět porážek za sebou utrpěl naposledy na přelomu let 2004 a 2005, kdy coby devatenáctiletý zapsal sérii šesti proher.

Ve Stuttgartu zahájil přípravu na Wimbledon díky divoké kartě od pořadatelů a vyrovnaný duel s Pairem vyhrál za necelou hodinu a půl. Francouzského soupeře porazil i ve třetím vzájemném zápase, naposledy se utkali na Roland Garros před třemi lety.

"Byl to těžký zápas, on je velice nadaný hráč. Nikdy do poslední chvíle nevíte, s čím přijde. A hrát s ním poprvé po takové době nebylo snadné," řekl Berdych. "Jsem ale rád, že jsem takovou zkouškou prošel a myslím, že jsem hrál dobře po celý zápas," dodal.

Bývalý čtvrtý hráč světa, jehož v poslední době trápí problémy se zády, se dnes mohl opřít o podání a první set získal ve zkrácené hře 7:3. V pátém gamu druhé sady pak využil svoji šestou šanci na brejk a náskok už nepustil. V poslední hře se sice i soupeř dopracoval k brejkbolu, Berdych ho ale odvrátil a sám pak proměnil čtvrtý mečbol.

Jeho dalším soupeřem bude sedmý nasazený Kanaďan Milos Raonic. V bilanci vzájemných zápasů vede sedmadvacetiletý rodák z Podgorice 5:3, poslední duel loni na antuce v Lyonu ale vyhrál Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články