Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Medvěděv si zahraje finále i v Halle, Kyrgios narazil. V Londýně vypadl Čilič

Druhý turnaj na trávě, druhé finále. To je slušná letošní bilance ruského tenisty Daniila Medvěděva. První hráč světového žebříčku, který kvůli válce na Ukrajině nemůže z rozhodnutí pořadatelů startovat ve Wimbledonu, porazil v semifinále turnaje v Halle německého tenistu Oscara Otteho a navázal na finálovou účast z minulého týdne z Hertogenbosche. Ve finále ho čeká Polák Hurkacz, který vyřadil Kyrgiose. V Londýně si o pohár zahrají Berrettini, který vyřadil Van de Zandschulpa, s Krajinovičem, jenž překvapivě vyprovodil z turnaje rozjetého Čiliče.

O první letošní titul a celkově 14. v kariéře si šestadvacetiletý Medvěděv zahraje s pátým nasazeným Hubertem Hurkaczem. Polský tenista otočil duel s Nickem Kyrgiosem z Austrálie a vyhrál 4:6, 7:6 a 7:6.

Hurkacz bude usilovat o pátý titul v kariéře a zatím vyhrál všechna finále, do kterých postoupil. S Medvěděvem má vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. V posledním vzájemném utkání na Masters v Miami vyhrál Polák ve dvou setech.

Minulý týden Medvěděv utrpěl ve finále v nizozemském Hertogenboschi šokující porážku od Tima van Rijthovena. S domácím tenistou ze třetí stovky žebříčku prohrál ve dvou setech.

V Londýně vypadl Čilič

Matteo Berrettini je na turnaji na trávě v Queen's Clubu krok od obhajoby loňského titulu a navíc může získat druhou trofej ve dvou týdnech. Vítěz nedělního finále ze Stuttgartu v sobotu v semifinálovém duelu, který v Londýně narušil déšť, porazil Botice van de Zandschulpa 6:4, 6:3.

O sedmý titul kariéry a čtvrtý na trávě se utká s Filipem Krajinovičem. Srbský tenista porazil 6:3, 6:3 sedmého nasazeného Chorvata Marina Čiliče, dvojnásobného šampiona z Queen's Clubu.

Berrettini minulý týden ve Stuttgartu při návratu na kurty po březnovém zranění ruky zdolal ve finále Andyho Murrayho a nyní prodloužil vítěznou sérii na osm zápasů. V duelu s Van de Zandschulpem potvrdil, že se mu na trávě daří. Z posledních dvaceti zápasů na tomto povrchu vyhrál 19, poslední porážku utrpěl vloni ve finále Wimbledonu od Novaka Djokoviče.

Během rozhovoru na kurtu jeho směrem navíc přiletěla i žádost o ruku. "Nechte mě o tom popřemýšlet," zareagoval Ital s úsměvem.

Turnaj mužů v Halle (tráva, dotace 2,275.275 eur):

Dvouhra - semifinále:

Medvěděv (1-Rus.) - Otte (Něm.) 7:6 (7:3), 6:3, Hurkacz (5-Pol.) - Kyrgios (Austr.) 4:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4).

Turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 2,134 520 eur):

Dvouhra - semifinále:

Berrettini (2-It.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6:4, 6:3, Krajinovič (Srb.) - Čilič (7-Chorv.) 6:3, 6:3.

Turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 757 900 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Džábirová (1-Tun.) - Gauffová (7-USA) 7:6 (7:4), 6:2, Bencicová (8-Švýc.) - Sakkariová (2-Řec.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články