Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková v Berlíně končí ve čtvrtfinále. Nad její síly byla Gauffová

Dvě třísetová dramata v Berlíně zvládla, ale finalistku nedávného Roland Garros už Karolína Plíšková příliš nepotrápila. S Američankou Cori Gauffovou prohrála ve čtvrtfinále travnatého turnaje 5:7 a 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková nestačila v Berlíně na Cori Gauffovou

Třicetiletá Plíšková prohrála s o dvanáct let mladší soupeřkou poprvé v kariéře. Předtím ji porazila vloni v dubnu v Madridu. Třináctá hráčka světa Gauffová neztratila zatím na turnaji ani set. V boji o finále vyzve nasazenou jedničku Uns Džábirová z Tuniska, která porazila Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou 6:7, 6:2, 6:2.

Česká tenistka vstoupila do utkání lépe a soupeřce sebrala hned první podání. Vzápětí však brejk nepotvrdila a set dospěl až do dramatického závěru. V něm měla Plíšková za stavu 5:4 čtyři setboly, ani jeden ale nevyužila a Gauffová třemi gamy za sebou získala úvodní sadu ve svůj prospěch.

Začátek druhého setu kopíroval úvod toho prvního. Plíšková opět utekla do vedení 2:0, její soupeřka jí však vzápětí brejk oplatila. Rodačka z Atlanty za stavu 4:4 prolomila servis Plíškové podruhé a při následném podání zužitkovala po hodině a 37 minutách první mečbol.

Přestože se Plíšková mohla v minulých zápasech opřít o svůj razantní servis, nyní nezaznamenala v utkání ani jedno eso. Gauffová si připsala na okruhu WTA deváté vítězství z posledních deseti zápasů. Prohrála jen ve finále Roland Garros se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou.

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 757.900 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Gauffová (7-USA) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:4, Džábirová (1-Tun.) - Sasnovičová (Běl.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články