Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Martincová bojovala o postup v Taškentu tři hodiny, Allertová naopak rychle končí

Téměř tři hodiny musela bojovat na kurtu, ale výsledek byl pro ni příznivý. Tereza Martincová do turnaje v Taškentu vstoupila výhrou, když bývalou vítězku podniku Irinu-Camelii Beguovou zdolala 6:7, 6:4 a 6:4. Denisa Allertová naopak na jinou Rumunku Soranu Cirsteaovou nestačila a osmé nasazené soupeřce podlehla 1:6, 4:6.

Tereza Martincová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Liu Jie

Martincová se po úspěšné kvalifikaci dočkala po sedmi měsících vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA. Beguovou, jež v Taškentu získala trofej v roce 2012, porazila po dvou hodinách a 43 minutách díky jedinému brejku ve třetím setu na 5:4. Zápas pak dopodávala. O první čtvrtfinále po dvou letech a čtvrté v kariéře si zahraje proti Katarině Zavacké z Ukrajiny.

Allertová další česko-rumunský souboj prohrála. V utkání s Cirsteaovou, která v Taškentu triumfovala v roce 2008, v prvním setu za stavu 0:5 odvrátila "kanára". Druhou sadu začala brejkem na 2:0, poté však podání neudržela a v devátém gemu znovu. Po návratu do elitních turnajů z okruhu ITF prohrála Allertová potřetí v řadě první zápas.

V úterý zahájí turnaj v uzbecké metropoli Kristýna Plíšková, jeho vítězka z roku 2016 a letos nasazená pětka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články