Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Muchová si podmanila turnaj v Soulu a získala první titul na okruhu WTA

V jednoznačnou záležitost se změnilo finále turnaje v Soulu. Karolína Muchová v něm deklasovala Polku Magdu Linetteovou a po výsledku 6:1, 6:1 převzala první trofej na okruhu WTA v kariéře. Mimo jiné se stala třetí českou vítězkou podniku v jihokorejské metropoli.

Karolína Muchová se raduje v utkání na turnaji v Soulu
zdroj: AP autor: Ahn Young-joon

V roce 2005 se zde radovala Nicole Vaidišová a v roce 2014 Karolína Plíšková. "Jsem nadšená, že jsem finále zvládla, protože už jsem letos jedno hrála a moc se mi nepovedlo," řekla Muchová, která o titul marně usilovala už v květnu na antuce v pražské Stromovce.

"Je hezké držet trofej, moc si to užívám a těším se na další," dodala při slavnostním vyhlášení v náručí s velkou vázou.

Tenistky musely kvůli dešti čekat na zahájení finále přes šest hodin. Třetí nasazená rodačka z Olomouce do něj následně vlétla bez respektu, za dvacet minut vedla 4:0 a kontrolu nad utkáním už nepustila. Takřka bezchybným výkonem diktovala tempo, při vlastním servisu ztratila jen šest fiftýnů a soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistka Muchová vyhrála turnaj v Soulu

Při svém podání pak proměnila druhý mečbol a Linetteové oplatila porážku z jediného vzájemného duelu z Bronxu, kde letos ve čtvrtfinále bojovaly téměř tři hodiny. 

Muchová si po zisku titulu zlepší kariérní maximum ve světovém žebříčku, kterým je zatím 43. místo. V pondělním vydání se posune do elitní čtyřicítky, sezonu přitom zahájila na 145. příčce.

"Je to krásné, ale musím dál pracovat, protože to nepřijde samo. Musím poděkovat svému týmu, i když tady není celý, protože pár lidí zůstalo doma," zakončila tenistka, kterou v Soulu doprovázeli jen fyzioterapeut a sparringpartner.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Muchová (3-ČR) - Linetteová (4-Pol.) 6:1, 6:1.

Čtyřhra - finále: Mariaová, Arruabarrenaová (Něm./Šp.) - Carterová, Stefaniová (USA/Braz.) 7:6 (9:7), 3:6, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články