Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová v českém souboji přehrála Strýcovou a na Elite Trophy si zahraje semifinále

Ču-chaj (Čína) - Petra Kvitová potvrdila, že se jí proti českým soupeřkám daří. Na turnaji Elite Trophy si s přehledem poradila s krajankou Barborou Strýcovou 6:1 a 6:4, vyhrála Pivoňkovou skupinu a postoupila do semifinále, kde se utká s domácí Čang Šuaj, 28. hráčkou žebříčku WTA.

Petra Kvitová
zdroj: Twitter autor: @WTAEliteTrophy

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Ukrajinka Elina Svitolinová a první nasazená Britka Johanna Kontaová, která na závěr Azalkové skupiny porazila v přímém boji o postup Caroline Garciaovou z Francie 6:2, 6:2.

"Každá semifinalistka vyhrála oba své zápasy a hrála ve skupině výborně. Nebude to snadné, takže je jedno, s kým budu hrát," řekla Kvitová. "Mám před sebou semifinále, případně finále a už se není na co šetřit," dodala česká tenistka.

Kvitová odehrála perfektní první set. Udělala jen šest chyb, nastřílela 14 vítězných úderů a hře dominovala. Nepouštěla se se Strýcovou do delších výměn, dokázala i efektivně zkrátit hru za síť a první sadu získala za 26 minut. "Výborně jsem podávala, nedávala jí čas a začala zápas výborně," řekla Kvitová.

Druhý set byl vyrovnaný a Strýcová zkoušela převzít iniciativu. Hrálo se víckrát přes síť a Strýcová měla šanci na obrat, ale Kvitová za stavu 3:4 a 15:40 odvrátila oba brejkboly a set třemi gamy v řadě ukončila. "Řekla jsem si, že musím být agresivnější, jít si pro to a nepouštět se tolik do delších výměn," uvedla Kvitová.

V utkání odvrátila všech šest brejkbolů, kterým čelila. "Často mi pomohlo podání," poznamenala. "Jsem ráda, že jsem postoupila do semifinále. Mám šanci zahrát si další zápasy a dokončit sezonu na pozitivní vlně," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová, která si vylepšila letošní bilanci na 44:22 a z posledních čtyř akcí na 14:2.

Aktuální světová třináctka Kvitová porazila Strýcovou, s níž bude příští týden společně bojovat v českém týmu ve finále Fed Cupu proti Francii, posedmé z osmi vzájemných utkání. Znovu potvrdila, že zápasům s Češkami na okruhu WTA dominuje - krajanku porazila už podvacáté v řadě.

Kvitová poprvé po šesti letech nezakončí sezonu ve světové desítce. V případě účasti ve finále či výhry v Ču-chaji se může posunout maximálně na 11. pozici. Desáté místo má jisté Kontaová, která v Top-10 ukončí rok jako první Britka od roku 1983. 

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v Ču-chaji:

Pivoňková skupina:

Kvitová (3-ČR) - Strýcová (9-ČR) 6:1, 6:4. 

Azalková skupina:

Kontaová (1-Brit.) - Garciaová (11-Fr.) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články