Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová se utká se Strýcovou o postup v Ču-chaji

Ču-chaj (Čína) - Petra Kvitová vstoupila do turnaje Elite Trophy v Ču-chaji hladkou výhrou 6:1, 6:2 nad Italkou Robertou Vinciovou. V přímém souboji s krajankou Barborou Strýcovou se tak utká o postup z tříčlenné skupiny do semifinále.

Třináctá hráčka světa Kvitová podala proti Vinciové suverénní výkon plný nechytatelných podání a množství vítězných úderů. Při svém servisu šestadvacetiletá Češka získala 32 z 39 míčů a nečelila ani jednomu brejkbolu. Z výhry se radovala po 46 minutách, když chybující Italka poslala míč do sítě.

"Roberta je nebezpečná hráčka, hraje trochu jinak než ostatní. Soustředila jsem se od začátku do konce na každý míč, protože nikdy nevíte, co přijde. A jsem spokojená, jak jsem zápas zvládla," řekla Kvitová.

Barbora Strýcová
zdroj: Reuters autor: ISSEI KATO

V Pivoňkové skupině "malého Turnaje mistryň" tak přijde na řadu český souboj o jedno postupové místo do semifinále mezi Kvitovou a Strýcovou, jež v úterý zdolala Vinciovou také ve dvou setech.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová má s krajankou, s níž se příští týden setká ve fedcupovém týmu ve finále ve Francii, výrazně pozitivní bilanci 6:1. Strýcová ji porazila pouze v roce 2011 v Indian Wells. V případě vítězství si Kvitová připíše dvacátou výhru na okruhu WTA nad českou soupeřkou v řadě.

"Nikdy není příjemné hrát proti kamarádce, spoluhráčce. Víme, že jsme spolu ve skupině, ale to na našem vztahu nic nemění. Jakmile vstoupíme na kurt, tak se každá soustředí na svoji hru. Jen emoce jsou možná trošku odlišné, možná si je víc necháme pro sebe. Až zápas skončí, jedna z nás vyhraje a druhá prohraje, tak doufám, že se mimo kurt nic nezmění a všechno bude jako dřív," řekla Kvitová.

Strýcová si spolu s Kvitovou po pondělním losu povídaly celou dobu na party. "Ale o vzájemném utkání jsme moc nemluvily. Řekly jsme si jen, že los mohl dopadnout jinak, ale nic s tím neuděláme. Takový je tenis a musíme se s tím vypořádat. Nemůžeme říct, že proti sobě nenastoupíme, protože jsme kámošky a jsme v týmu na finále Fed Cupu. Je to naše práce a každá z nás bude hrát co nejlépe," řekla Strýcová.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v Ču-chaji v Číně:

Pivoňková skupina: Kvitová (3) - Vinciová (5-It.) 6:1, 6:2.

Kaméliová skupina: Bacsinszká (6-Švýc.) - Babosová (13-Maď.) 6:4, 6:2.

Azalková skupina: Kontaová (1-Brit.) - Stosurová (8-Austr.) 6:4, 6:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články