Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Český souboj v Číně. Kvitová a Strýcová se střetnou na Elite Trophy

Ču-chaj (Čína) - Na turnaji Elite Trophy v čínském Ču-chaji se představí dvě Češky Petra Kvitová a Barbora Strýcová, které los svedl do jedné skupiny. Akce pro hráčky z 9. až 20. místa žebříčku, které se nedostaly na Turnaji mistryň v Singapuru, se s dotací 2,2 milionu dolarů uskuteční od úterý do neděle.

Dvanáctka tenistek bude hrát ve čtyřech skupinách po třech a vítězka každé skupiny postoupí do semifinále. Kvitová se Strýcovou si zahrají v Pivoňkové skupině, jejíž třetí účastnicí je Italka Roberta Vinciová. Obě české tenistky čeká po Elite Trophy ještě finále Fed Cupu, v kterém se pokusí porazit ve Štrasburku Francii a získat pro Česko třetí titul v řadě.

Azalkovou skupinu tvoří Britka Johanna Kontaová, Australanka Samantha Stosurová a Francouzka Caroline Garciaová. V Kaméliové skupině budou hrát Španělka Carla Suárezová, Švýcarka Timea Bacsinszká a domácí Čang Šuaj. V Růžové skupině jsou Ukrajinka Elina Svitolinová, Ruska Jelena Vesninová a Nizozemka Kiki Bertensová.

"Slyšela jsem, že to je hezký turnaj. Po takové sezoně jsem vůbec ráda, že to hraju. Beru to hodně pozitivně," řekla Kvitová, která se letos v první polovině sezony trápila, pak ale získala olympijský bronz a vyhrála turnaj ve Wu-chanu.

Teoreticky může v Ču-chaji bojovat o návrat do elitní desítky, z které na podzim po pěti letech vypadla. Turnaj ale musí vyhrát a záleží i na výsledcích soupeřek. "Je to třešnička na dortu, že je možnost se tam vrátit," uvedla Kvitová.

Elite Trophy se hraje od loňska, kdy ve finále prohrála Karolína Plíšková s Američankou Venus Williamsovou, a navazuje na dosavadní Turnaj šampionek, který se hrál od roku 2009.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články