Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová se necítí fit, ale odhodlání vyhrát Fed Cup jí nechybí

Moskva - Jednička českého fedcupového týmu Petra Kvitová si dnes v Moskvě poprvé vyzkoušela centrální kurt, určený pro víkendovou finálovou bitvu s ruskými tenistkami. Vítězka Turnaje mistryň by ráda protáhla šňůru 19 vítězných utkání v hale ještě o další dva zápasy, i když po istanbulském triumfu se ještě necítí stoprocentně fit. V Moskvě si oba týmy předhazují roli favorita, podle Kvitové jsou šance 50:50.

"Jsem trošku unavená, mám rýmu a trochu mě bolí hlava, a tak jsme to dnes spíš jenom tak hladili. Ale myslím, že jsem to za tři dny nezapomněla," žertovala po tréninku Kvitová mezi novináři. "Povrch i hala mi přijdou pěkné. Všechno je v pohodě," ujistila.

Vítězce Turnaje mistryň při pondělním cestování z Istanbulu do Moskvy tenis ještě nechyběl. V úterý se však v hotelovém pokoji už nudila a do haly se dnes vysloveně těšila. Uznala, že regeneraci měla zapotřebí. "Po Istanbulu ze mne všechno spadlo, a tak možná proto jsem teď trošku nachcípaná," připustila. "Ale na víkend se tělo samozřejmě musí vybudit. Jsou to poslední dva zápasy a jde o všechno," podotkla.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky a Rusky se připravují na finále

Kvitová je odhodlaná co nejvíce pomoci týmu k vytouženému poháru, který československé tenistky naposledy vyhrály v roce 1988 v Melbourne. "Ráda reprezentuji a vždy budu ráda reprezentovat, pokud mi to zdraví dovolí. V týmu nehrajete jen za sebe, ale hlavně za Českou republiku, kde se lidé dívají a fandí, což mi osobně hodně pomáhá," řekla.

Kvitová během sezony poskočila z 34. místa až na druhou příčku světového žebříčku, ale nemá pocit, že by ji postavení hlavní hvězdy svazovalo přílišnou odpovědností. "Já to tak nevnímám. Tlak na jedničku je vždy, ale zatím to nijak nevnímám, asi i proto, že je to tak čerstvé, a tak všechno beru v klidu," poznamenala. 

Petra Kvitová:

"Je to úplně něco jiného, když nehrajete jen za sebe, ale za tým a hlavně za Českou republiku a víte, že se na vás lidé dívají a fandí, což mě osobně strašně moc pomáhá."

Povrch v moskevské hale si vyzkoušela i letošní wimbledonská vítězka, specialistka na čtyřhru Květa Peschkeová, která stejně jako Kvitová absolvovala Turnaj mistryň. "Povrch je přibližně stejný, jaký jsme měli s Petrou v Istanbulu, takže si moc zvykat nemusíme. Uvidíme, jak to bude vypadat, až bude stadion zaplněn," prohlásila Peschkeová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články