Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Forma Kvitové český tým namotivuje, doufá Pála před Fed Cupem

Praha – České tenistky před polednem vyrazily do Ruska na finále Fed Cupu, ve kterém budou o víkendu usilovat o první titul v samostatné historii. Z Prahy odletěly Lucie Šafářová a Lucie Hradecká spolu s kapitánem Petrem Pálou, až přímo v Moskvě se k nim přidá zbývající půlka týmu – čerstvá vítězka Turnaje mistryň a světová dvojka Petra Kvitová spolu s deblistkou Květou Peschkeovou. Český celek je po istanbulském úspěchu své jedničky nabit sebevědomím a věří, že s její pomocí získá vysněnou trofej.

České tenistky Lucie Šafářová a Lucie Hradecká
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Podle Pály může být Kvitová rozhodující hráčkou. "Petra letos neprohrála v hale ještě ani jeden zápas. Věřím, že si tu formu přiveze i do Moskvy a tam to potvrdí. Určitě má na to, vyhrát obě dvouhry, ale bude určitě hrát proti těžším soupeřkám než v předešlých letošních zápasech Fed Cupu," prohlásil Pála.

Je každopádně přesvědčen o tom, že skvělé tažení rodačky z Fulneku závěrečným podnikem český tým namotivuje. "Určitě ty její výsledky nakopnou i holky okolo, hlavně ten její přístup, vůle po vítězství. To bude strhující pro všechny. Je výborným tahounem a věřím, že to potvrdí i teď," prohlásil kapitán. Pálova slova potvrdila i dvojka Šafářová. "Určitě nás to nakopne. Máme jednu vítězku a jednu finalistku Masters. Máme proč mít sebevědomí, tak doufám, že to dotáhneme do vítězného konce," připomněla Šafářová, že ve čtyřhře se mohou Češky opřít o finalistku deblu na Turnaji mistryň Peschkeovou.

Kvitová je sice po náročném týdnu v Turecku unavená, ale nepochybuje o tom, že si do soboty odpočine a dá se do pořádku. "Cítím se unavená, ale nějaké vážnější zranění mě netrápí. Věřím, že mě realizační tým dá do kupy, abychom mohly s holkama bojovat o tu trofej. Máme dost silný tým a hru na to je porazit, byl by to krásný konec sezony," uvedla Kvitová.

Spolu s jedničkou Věru Zvonarevovou, kterou Kvitová v Istanbulu porazila, jsou ve výběru Šamila Tarpiščeva Anastasia Pavljučenkovová, Světlana Kuzněcovová a Maria Kirilenková. Pála považuje Rusky za "jemné favoritky", ale očekává velmi vyrovnanou bitvu. "Rusky mají velmi široký a velice solidní kádr. Mají kupu zkušeností, ve finále jsou popáté za posledních sedm let. I když jsou zkušenosti na jejich straně, věřím, že náš tým je tak silný, že je můžeme porazit. Ten titul, na který čekáme tak dlouho, je blizoučko a porveme se o něj," uvedl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky odletěly do Ruska

Ruský tisk: Úkol domácích tenistek bude těžký

"Neporazitelná" Petra Kvitová si svým vítězstvím na Turnaji mistryň v Istanbulu v dnešním ruském tisku vysloužila samé superlativy. Komentátoři se ptají, zda v moskevském finále Fed Cupu koncem týdne dokážou ruské hráčky přerušit její vítězné tažení. "Češka ještě může doplnit seznam úspěchů vítězstvím v Poháru federace – jestli ve zbývajících dnech kapitán sborné Šamil Tarpiščev a jeho tým nenajdou recept na rozběsněnou tenistku z Fulneku. Ačkoliv povrch v Olimpijském (v Moskvě) bude pomalejší než v Sinan Erdem Domu, řekněme si na rovinu: úkol Tarpiščevových svěřenkyň bude velice těžký," uvedl ruský deník Sport-Express.

Sovětskij sport zdůrazňuje, že ruské tenistky cítí výbornou formu a chtějí Fed Cup popáté vyhrát – a Kvitové se nebojí. "Nikoho se nebojíme. Vždyť se ani neví, v jakém stavu bude po Turnaji mistryň. Navíc má ráda rychlou hru, ale v Moskvě bude poměrně pomalý povrch. Nakonec, nevím, jakou formu má Kvitová, ale u nás je s formou všechno v pořádku," prohlásila chichotající se Maria Kirilenková při přeměřování nových dresů; "forma" může mít v ruštině i význam uniforma, stejnokroj, jednotný dres.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články