Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nad startem Zvonarevové ve finále Fed Cupu stále visí otazník

Moskva - Nad účastí ruské tenistky Věry Zvonarevové ve víkendovém finále Fed Cupu v Moskvě proti českým reprezentantkám stále visí otazník. Sedmou hráčku světového žebříčku bolí rameno, které jí dělá problémy hlavně při podání. "Rameno mě stále bolí, ale nebudu předbíhat. Na rehabilitaci zbývá ještě pár dní. Uvidíme, než začnou zápasy," prohlásila Zvonarevová.

Věra Zvonarevová
zdroj: EPA autor: Tolga Bozoglu

"Ruský kádr je tak široký, že i kdyby (Zvonarevová) nehrála, tak bude hrát jiná hráčka světové třídy," řekl kapitán českého týmu Petr Pála. Za hlavní pokládá co nejlépe připravit na víkendové zápasy své svěřenkyně. "Máme starosti sami se sebou. Hlavně aby Petra (Kvitová), jejíž program byl hodně náročný, byla fit. To je pro nás priorita," dodal Pála.

Kapitán domácího týmu Šamil Tarpiščev má čas až do pátečního losování, kdy bude muset definitivně ohlásit, které hráčky se střetnou s Petrou Kvitovou, Lucií Šafářovou a dvojicí Květa Peschkeová, Lucie Hradecká. Vedle světové sedmičky Zvonarevové má ruský tým k dispozici Světlanu Kuzněcovovou, Marii Kirilenkovou, Anastasii Pavljučenkovovou a náhradnice Jelenu Vesninovou a Jekatěrinu Makarovovou.

Tarpiščev připustil, že ještě počátkem léta byly Rusky pokládány za favoritky, ale po úspěších českých tenistek v závěru sezony označil šance za vyrovnané. "Oba týmy mají na to, aby zvítězily," řekl. Na ruské komentátory udělalo dojem zejména vítězství Kvitové na Turnaji mistryň v Istanbulu. Podle Pály se ale zápasy v Istanbulu a v Moskvě nedají srovnávat a Rusky lze v domácím prostředí stále považovat za favoritky. "Nepřijeli jsme sem prohrát, ale vyhrát," řekl nicméně Pála.

Češky jsou podle svého kapitána schopné zvládnout i nadcházející finále. Věřím, že se s tím dokážeme poprat, protože holky už vyhrály velké zápasy. Petra vyhrála Wimbledon a Masters, Květa také Wimbledon, Lucka Hradecká loni vyhrála Roland Garros, takže velké zápasy uměly zvládnout a věřím, že je zvládnou i teď. Lucka Šafářová vždy umí předvést ve Fed Cupu velice dobrý výkon a je strašně nebezpečná pro soupeřky jakýchkoliv kvalit," prohlásil Pála.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články