Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nálada je dobrá jako vždy, hlásí Šafářová po prvním tréninku v Moskvě

Moskva - Tenistky Lucie Šafářová a Lucie Hradecká si dnes před víkendovým finále Fed Cupu proti Rusku vyzkoušely Olympijskou halu v Moskvě a nově položený povrch. Vítězka Světové dvojky ve dvouhře a čtyřhře Petra Kvitová s Květou Peschkeovou přiletěly do Moskvy v pondělí z Istanbulu a trénovat by měly až ve středu.

Lucie Šafářová a Lucie Hradecká s Petrem Pálou
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Vypadá to tady úplně stejně. Jenom povrch je nově položený, ale je stejný," porovnala česká dvojka Šafářová, jak se změnilo prostředí od turnaje WTA, který ve stejné hale hrála před čtrnácti dny a postoupila v něm až do semifinále.

Od prvního tréninku se Šafářová s Hradeckou nešetřily a některé výměny byly ostré. "Musíme do toho jít hned naplno," uvedla čtyřiadvacetiletá Šafářová na Facebooku fedcupového týmu a dodala: "Nálada je dobrá jako vždy." Na úvod tréninku se hráčky zahřály při tradičním nohejbalu s tenisákem. Šafářová vytvořila dvojici s koučem Kvitové a zároveň fedcupovým trenérem Davidem Kotyzou, zatímco Hradecká měla za partnera kapitána Petra Pálu.

Petra Kvitová
zdroj: AP Photo autor: Vadim Ghirda

Hradecká je v Moskvě poprvé a všechno jí přijde obrovské - město i hala. "V mega hale pomalu není vidět strop, ale je to nová zkušenost," řekla deblová vítězka Roland Garros. Povrch dvorce byl při prvním seznámení pomalejší. "Zastavuje se to, ale ke konci týdne to sešoupeme, aby to bylo rychlejší," řekla Hradecká.

Po nedělním triumfu Kvitové na Turnaji mistryň jsou Češky naladěny na vítěznou notu a touží po úspěchu. "Na základě posledních výsledků jsou Češky favoritkami," řekl ruský kapitán Šamil Tarpiščev pro oficiální web Fed Cupu.

Šafářová věří, že může porazit kteroukoli Rusku

Podle Šafářové duel favorita nemá a klidně se může rozhodovat až v závěrečné čtyřhře. Česká dvojka by mohla v Moskvě těžit z toho, že nebude v centru pozornosti. Očekává se, že tým potáhne Kvitová. "Pro nás je určitě psychické povzbuzení, že Petra přiváží do Moskvy pohodu, úspěchy. To nás určitě nakopne. Já se budu snažit podat svoje maximum a pomoci nějakým bodem, abychom to dotáhly do vítězného konce," řekla Šafářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky se připravují na utkání s Ruskem

Věří si na všechny čtyři Rusky. S oběma nejvýše postavenými soupeřkami má sice zápornou bilanci, všechny vzájemné zápasy ale byly vyrovnané. S jedničkou ruského výběru Věrou Zvonarevovou letos na Australian Open prohrála po boji 3:6 a 6:7 a s dvojkou Anastasií Pavljučenkovovou ve všech dosavadních čtyřech duelech musel rozhodnout až třetí set, byť ho Šafářová třikrát prohrála. "Vždy to bylo vyrovnané utkání, 6:7, 4:6 ve třetím setu. Určitě je to hráčka, s kterou bych mohla vyhrát, když mi to sedne. Se Zvonarevovou je to těžké utkání, ale i to se dá vyhrát," mínila čtyřiadvacetiletá Češka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články