Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zidanšeková s Pavljučenkovovou si zahrají v Paříži semifinále, slaví i Tsitsipas

První dvojice semifinále ženského singlu na Roland Garros už je jasná. Mezi nejlepší čtyři se poprvé v kariéře dostaly Tamara Zidanšeková a Anastasia Pavljučenkovová, které si to spolu rozdají o postup do vysněného finále. Mezi muži je stejně jako loni mezi posledními čtyřmi na pařížské antuce Řek Stefanos Tsitsipas a jeho soupeřem bude Němec Alexander Zverev.

 

Tamara Zidanšeková
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Zidanšeková porazila v duelu debutantek v grandslamovém čtvrtfinále 7:5, 4:6, 8:6 Španělku Paulu Badosaovou. Jednatřicátá nasazená Pavljučenkovová, jež si čtvrtfinále v Paříži zahrála poprvé po deseti letech, zdolala další debutantku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu 6:7, 6:2 a 9:7.

Zidanšeková a Pavljučenkovová se spolu utkají o postup do finále. Česká naděje Barbora Krejčíková bude hrát čtvrtfinále proti Američance Cori Gauffové ve středu.

Šestý nasazený Zverev, jenž si vloni zahrál semifinále Australian Open a finále na US Open, porazil v jednostranném duelu Španěla Alejandra Davidoviche 6:4, 6:1, 6:1. Pátý nasazený Tsitsipas zdolal světovou dvojku Daniila Medvěděva 6:3, 7:6, 7:5 a oplatil Rusovi porážku z letošního semifinále Australian Open. Medvěděv může být i s účastí ve čtvrtfinále French Open spokojen, před letoškem prohrál v Paříži čtyřikrát v prvním kole.

Třiadvacetiletá Zidanšeková prožívá v Paříži své nejlepší období. Aktuálně 85. hráčka světového žebříčku až do minulého týdne nikdy na grandslamu nepřešla druhé kolo a nyní je jako první Slovinka mezi posledními čtyřmi.

Přemožitelka Kateřiny Siniakové z 3. kola měla našlápnuto k tomu, aby zápas ukončila ve dvou setech. Po vyhrané první sadě vedla 4:2, pak se ale někdejší juniorská šampionka Roland Garros Badosaová zvedla a vyhrála následujících šest gemů.

Ani Španělka, jež v osmifinále vyřadila Markétu Vondroušovou, ale nadějné vedení neudržela. Zidanšeková vyrovnala na 2:2 a pak si hráčky dlouho hlídaly podání, přičemž Slovinka musela za stavu 6:6 odvrátit tři brejkboly. V následujícím gemu se při podání Badosaové dostala ke dvěma mečbolům a ten druhý forhendovým vítězným úderem po lajně po dvou a půl hodinách proměnila.

Pavljučenkovová zvládla v koncovce vyrovnaný duel deblových partnerek. Jednadvacetiletá Rybakinová, která při svých dvou předchozích účastech v Paříži nepřešla přes druhé kolo, získala úvodní set v tie-breaku 7:2, druhý ale patřil Rusce. V rozhodující sadě si po sérii brejků v úvodu obě hráčky držely podání až do 16. gemu, v němž se Pavljučenkovová propracovala k mečbolu a Rybakinová pod tlakem zahrála dvojchybu.

French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur): Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále:

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: Zidanšeková (Slovin.) - Badosaová (Šp.) 7:5, 4:6, 8:6, Pavljučenkovová (31-Rus.) - Rybakinová (21-Kaz.) 6:7 (2:7), 6:2, 9:7.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 6:4, 6:4.

Junioři:

Čtyřhra - 1. kolo: Donald, Poljičak (ČR/Chorv.) - Cosnet, Verdier (Fr.) 5:7, 6:4, 10:4, Jurajda, Dahlberg (ČR/Švéd.) - Bertrand, Sekulic (Fr./Austr.) 3:6, 7:5, 10:6.

Juniorky:

Dvouhra - 2. kolo: Nosková (ČR) - Bondarenková (10-Rus.) 6:3, 6:0, Viďmanová (ČR) - Falejová (Běl.) 6:4, 6:1, Selechmetěvová (9-Rus.) - Palicová (ČR) 6:1, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo: Jiménezová, Nosková (3-And./ČR) - Rivkinová, Vandewinkelová (Něm./Belg.) 3:6, 6:1, 11:9, Palicová, Xuová (ČR/Kan.) - Lopezová, Ngijol-Carréová (USA/Fr.) 2:6, 6:2, 10:8.

Čtyřhra - 1. kolo: L. Fruhvirtová, P. Kuděrmětovová (2-ČR/Rus.) - Brantmeierová, Kalievaová (USA) 7:6 (11:9), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články