Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Musetti trápil Djokoviče, ale čtvrtfinále Roland Garros Srba nemine. Postupuje i Nadal

Po dvou setech sice prohrával 0:2, ale čtvrtfinále Roland Garros si Novak Djokovič zahraje. Na hranici vlastních možností hrající Ital Lorenzo Musetti totiž osmifinále za stavu 7:6, 7:6, 1:6, 0:6, 0:4 vzdal kvůli problémům s tříslem. Roli jednoznačného favorita ustál i obháce titulu Rafael Nadal, který porazil Itala Jannika Sinnera 7:5, 6:3, 6:0 a na antukovém grandslamu oslavil už 34 vítězství v řadě.

Novak Djokovič na Roland Garros
zdroj: ZUMA autor: Aurelien Morissard

Teprve devatenáctiletý Musetti, jenž v Paříži prožíval grandslamový debut, začal duel se světovou jedničkou bez bázně a v úvodních dvou setech soupeře často dostával do úzkých. Djokovič oba ztratil v tie-breacích, ale od třetího na kurtu jednoznačně dominoval.

Ve třetí sadě ztratil rodák z Bělehradu pouze deset fiftýnů, ve čtvrté dokonce jen čtyři. Musetti začal mít následně problémy s pohybem, po čtvrtém dějství si vyžádal ošetření, ale do konce zápas dohrát nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Musetti trápil Djokoviče, ale nakonec vzdal

"Nemělo smysl pokračovat. Nemohl jsem vyhrát žádný fiftýn nebo se aspoň udržet ve výměně. Nemohl jsem se pohybovat. Dostal jsem se na hranu," připustil Musetti.

Djokovič tak popáté v kariéře vyhrál utkání, v němž ztrácel už 0:2 na sety. O postup do semifinále se střetne s dalším Italem Matteem Berrettinim - ten prošel do čtvrtfinále bez boje po odstoupení Rogera Federera.

Nadal měl trable jen v první sadě 

Nadal začal duel se Sinnerem brejkem a šel do vedení 2:0, italský mladík ale dokázal skóre obrátit a za stavu 5:4 podával na vítězství v úvodním setu. Gem při svém servisu ale prohrál čistou hrou a favorizovaný soupeř pak získal i sedm dalších her. Další šanci nabídl hvězdný Španěl soupeři za stavu 4:0 ve druhém setu, kdy dvakrát přišel o podání a Sinner snížil, vyrovnat ale nedokázal a Nadal už další zaváhání nepřipustil.

"Hrál jsem s výborným hráčem, který má před sebou skvělou budoucnost," složil Nadal na kurtu poklonu soupeři a připustil, že v úvodu kupil zbytečné chyby. "Prvních pár gemů jsem odehrál dobře, pak jsem ale začal hrát moc defenzivně, nechal jsem ho postoupit si do kurtu a hrát. To pak zápas hodně změnilo," popsal krizi v úvodním setu.

O postup do semifinále se utká s desátým nasazeným Argentincem Diegem Schwartzmanem, kterého vloni v Paříži vyřadil v semifinále.

Šwiateková nezaváhala s Kosťukovou

Mezi ženami i nadále pokračuje v pavouku úřadující šampionka Iga Šwiateková z Polska, která zvítězila 6:3, 6:4 nad Ukrajinkou Martou Kosťukovou a postoupila do čtvrtfinále. V tom ji čeká Maria Sakkariová. Řecká tenistka vyřadila loňskou finalistku Sofii Keninovou z USA po výsledku 6:1, 6:3.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Musetti (It.) 6:7 (7:9), 6:7 (2:7), 6:1, 6:0, 4:0 skreč, Schwartzman (10-Arg.) - Struff (Něm.) 7:6 (11:9), 6:4, 6:4, Nadal (3-Šp.) - Sinner (18-It.) 7:5, 6:3, 6:0.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Sakkariová (17-Řec.) - Keninová (4-USA) 6:1, 6:3, Gauffová (24-USA) - Džabúrová (25-Tun.) 6:3, 6:1, Krejčíková (ČR) - Stephensová (USA) 6:2, 6:0, Šwiateková (8-Pol.) - Kosťuková (Ukr.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články