Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Siniaková jde na světovou jedničku. Věřím, že na to mám a můžu vyhrát, hlásí

Kateřina Siniaková se na Roland Garros pokusí napodobit Markétu Vondroušovou a jako druhá česká tenistka postoupit do osmifinále. Úkol má však nadmíru složitý. Ve třetím kole vyzývá na pařížské antuce světovou jedničku Naomi Ósakaovou z Japonska. Siniaková si ovšem hodně věří, šanci chce chytnout hned od úvodu. Jejich duel na druhém největším kurtu Suzanne Lenglenové, kde se začne hrát v 11:00, přijde na řadu jako druhý v pořadí, tedy zhruba okolo 14:30. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Kateřina Siniaková na Roland Garros
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Siniaková ve čtvrtek přišla o šanci na obhajobu deblového titulu, ve dvouhře se ale po nevydařeném úvodu sezony postupně rozjíždí a bojovat hodlá i proti vítězce dvou předchozích grandslamových turnajů. Postupem do osmifinále by si vylepšila maximum na turnajích velké čtyřky.

"Věřím, že na to mám, že můžu vyhrát," říká před duelem s Ósakaovou odhodlaně.

Sinaková hrála ve své kariéře dvakrát se světovou jedničkou, Rumunce Simoně Halepové vzala v lednu 2018 v Šen-čenu set, s Němkou Angelique Kerberovou v Pekingu o dva roky dřív prohrála hladce. "Myslím si, že i když je světová jednička, opravdu předvádí skvělé výkony, tak na ní určitě mám. Ženský tenis je teď otevřený a hráčky jsou blízko sebe," uvedla dvaačtyřicátá tenistka žebříčku WTA.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková se chystá překvapit Ósakaovou

Japonská tenistka sice vyhrála poslední dva grandslamy, ale na antuce se zatím zdá být zranitelná. V Paříži už musela otáčet dva zápasy. "Naomi je skvělá hráčka. Tady se ale zatím trošku trápí, tak doufám, že dokážu využít šanci. Určitě půjdu na kurt s tím, že chci vyhrát, že na to mám, protože jsem taky teď předvedla slušné zápasy. Doufám, že to chytnu od začátku, a budu se to snažit co nejdéle vydržet," řekla česká hráčka.

Siniaková vyniká svojí bojovností. Řekyni Marii Sakkariovou udolala ve druhém kole až po více než třech hodinách. "Naomi je také skvělá bojovnice a nikdy se nevzdává, hraje hrozně agresivně. Prostě to bude další těžký zápas," podotkla Siniaková.

Je ráda, že se dostane na velký kurt. "Já jsem měla tu čest hrát na Chatrierovi finále, a to bylo skvělé. Pár zápasů jsem odehrála na těch velkých kurtech, takže se těším," poznamenala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články