Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karolína Plíšková na Roland Garros dohrála, Vondroušová postoupila do osmifinále

Světová dvojka Karolína Plíšková vypadla ve 3. kole Roland Garros po porážce 3:6 a 3:6 s Chorvatkou Petrou Martičovou. Naopak Markéta Vondroušová vyhrála nad zkušenou Španělkou Carlou Suárezovou dvakrát 6:4, postoupila do osmifinále a vyrovnala své grandslamové maximum z loňského US Open. Její příští soupeřkou bude Lotyška Anastasija Sevastovová, která odvrátila pět mečbolů a porazila Belgičanku Elise Mertensovou 11:9 ve třetím setu.

Karolína Plíšková prožila na Roland Garros nepovedený zápas s Petrou Martičovou
zdroj: Reuters

Plíšková se snažila být aktivní, ale doplatila na nevynucené chyby. Udělala jich 28, zatímco soupeřka o polovinu méně. V prvním setu přišel zlom za stavu 3:3, kdy Plíšková ztratila servis z vedení 40:0. Celkem prohrála šest her za sebou a prohrávala 0:2 ve druhé sadě.

Ještě se vzchopila a s přispěním vydařených returnů otočila na 3:2 s brejkem. Jenže vzápětí podání znovu ztratila a už neuhrála ani gem. "Hrála dobře, chytře na mě, čekala na moje chyby a já jich udělala spoustu. Na dvakrát 6:3 to asi úplně nebylo. Měla jsem ve spoustě gemů šanci, nebo aspoň minišance, už první servírovací brejk ze stavu 40:0. Určitě jsem mohla hrát líp. Přišlo mi to celkově těžké. Jak s její hrou, tak jsem trochu bojovala i sama se sebou," uvedla Plíšková.

Martičová potvrzuje skvělou antukovou formu – přijela do Paříže s bilancí 11:2 na antuce. Vyhrála turnaj v Istanbulu, byla v semifinále v Charlestonu a ve čtvrtfinále v Madridu.

Vyřazení Plíškové znamená, že Naomi Ósakaová zůstane světovou jedničkou i po Roland Garros. Proti japonské hvězdě bude v sobotu bojovat ve třetím kole další česká tenistka Kateřina Siniaková. Přímý přenos nabídne také ČT sport a web ctsport.cz.

Bez ohledu na její výsledek je ovšem už nyní jisté, že český tenis bude mít v osmifinále zastoupení díky Vondroušové. Ta v utkání s někdejší čtvrtfinalistkou pařížského grandslamu Suárezovou podobně jako ve druhém kole proti Rusce Anastasii Potapovové otáčela první set. Po třech ztracených podáních prohrávala 2:4, ale pak získala čtyři hry za sebou.

Ve druhé sadě už Vondroušová nečelila ani jednomu brejkbolu, naopak sama jedinou nabídnutou šanci využila a zvítězila 6:4. "Jsem ráda, že jsem to tak zvládla. Musela jsem být vážně hodně aktivní, jinak mě svými lifty rozběhala a už jsem neměla moc šanci. Byl to fakt jeden z nejtěžších zápasů za tenhle rok," řekla spokojeně po postupu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články