Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Martičová nad síly Plíškové. Hrála chytře. Je vidět, že si na antuce věří, přiznala světová dvojka

Karolína Plíšková má Roland Garros za sebou. Podobně jako loni dohrála už ve třetím kole. Věděla, že duel s Petrou Martičovou nebude vůbec jednoduchý. A očekávání se potvrdila. Přestože je možná ještě příliš brzy na odhady, domnívá se, že její přemožitelka může se svou nepříjemnou hrou dojít na Roland Garros daleko.

Karolína Plíšková v zápase 3. kola Roland Garros
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Myslela jsem, že to bude zkouška, vím, že hraje na antuce dobře. Je to nepříjemná soupeřka pro všechny, když vám to nejde úplně pozabíjet ten den," řekla světová dvojka.

"Myslím, že může dojít daleko, není moc holek, které mají takovou hru. Výborně servíruje, umí čop i kraťas, dobře se hýbe, běhá strašně daleko. Musí to vyloženě někdo pozabíjet, což nevím, jestli tady někdo takový je," doplnila na adresu chorvatské soupeřky.

Martičová byla prostě lepší hráčkou. Uznala to i Plíšková. Marně hledala recept. Na antuce byl obraz hry jiný než na betonu v Miami, kde Martičovou letos porazila. "Tam mně psal servis a její zbraně tolik nefungovaly. Přece jenom tam to skáče pravidelně, ne tak vysoko jako tady, bylo to obecně rychlejší. Dneska jsem neměla ani moc bodů ze servisu, pokud jsem netrefila přímo bod nebo lajnu, to je pak psychicky náročnější," srovnávala světová dvojka poslední dva vzájemné duely.

Ve výměnách se nedokázala trvale prosadit. "Dělala jsem i zbytečné chyby, protože jsem ty body chtěla, určitě jsem něco i uspěchala, nějak jsem neměla trpělivost hrát to desetkrát přes síť. Ona si na ty míče čekala. Hrála chytře. Je vidět, že si na antuce věří," komentovala svůj výkon Plíšková.

Karolína Plíšková:

"Zklamání to je. Odehrála jsem tu dobré tréninky i zápasy, čekala jsem, že bych mohla jít dál."

Navzdory vyřazení na vrcholu antukové sezony, Plíšková není s touto částí roku nespokojená. Vyhrála jeden turnaj. "Titul v Římě byl nečekaný, nechci to shazovat po této porážce, ale teď je těžké hodnotit to pozitivně. Nějaký pokrok jsem udělala, necítila jsem se tady špatně oproti loňsku, kdy jsem se cítila fakt blbě. Hrála jsem dobře, dnes byla soupeřka lepší, ale můj tenis jde nahoru," uvažovala Plíšková.

Nyní se bude chystat na trávu, kde před Wimbledonem pravděpodobně absolvuje jen turnaj v Eastbourne. Podnik v Birminghamu asi vynechá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články