Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Muchová se už s Kotyzou chystá v Paříži na French Open: Pauza mi pomohla

V únoru si zahrála semifinále Australian Open, ale pak odehrála už jen dva turnaje. Tenistka Karolína Muchová totiž po Melbourne dlouho léčila natržený břišní sval, ale před startem slavného antukového grandslamu Roland Garros cítí úderovou jistotu.

Devatenáctá tenistka světového žebříčku vynechala kvůli zranění turnaje v Dubaji a v Miami. Na antuce ve Stuttgartu při návratu vypadla v prvním kole. V Madridu se poté ve druhém kole blýskla výhrou nad světovou dvojkou Naomi Ósakaovou z Japonska ale pak vypadla ve čtvrtfinále.

Poté se rozhodla vynechat velký antukový turnaj v Římě, aby před Paříží doléčila břišní sval. "Pauza mi určitě pomohla," konstatovala Muchová v tiskové zprávě. V Praze podstoupila rehabilitaci s fyzioterapeutem Michalem Novotným. "Využívala jsem různé rehabilitační stroje, které urychlují léčbu zranění," dodala.

Před třetím startem v hlavní soutěži na Roland Garros se připravovala na antukových kurtech I.ČLTK na Štvanici. "Hraju tam ráda, jsem tam vlastně už jako doma," konstatovala tenistka z Olomouce, kterou trénuje David Kotyza.

"Teprve začínám pomaličku servírovat, ale věřím, že to bude dobré. Úderově se cítím fajn," říká Muchová.

Do Paříže se přesunula s Kotyzou v úterý a doplní je ještě fyzioterapeut Asier Sanchiz. "A to je všechno, protože nám nedali víc akreditací," uvedla Muchová. Důvodem jsou omezení kvůli koronaviru. "Covidové testy ale byly o dost mírnější než minulý rok," vzpomněla na loňskou sezonu.

Také už tenistky mohou v Paříži na hodinu deně opustit tzv. bublinu v hotelu a jít do města. "Na recepci se musíme zapsat. Můžeme se jít projít na čerstvý vzduch mimo klub, což je fajn. I tady v hotelu je to lépe zorganizované než loni a je to tu i s otevřenou restaurací," popsala změny proti minulému ročníku Muchová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články