Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Hodně to bolelo, ale ten pocit je k nezaplacení, přiznala Krejčíková po výhře

Vždycky chtěla hrát krásný tenis a nepovedené údery jí deprimovaly. V poslední době už ale Barbora Krejčíková naplňuje slova své zesnulé trenérky a mentorky Jany Novotné a dokáže na kurtu bojovat a vyhrávat, i když zrovna nehraje hezky.

Přesně takový zápas odehrála v prvním kole antukového Roland Garros. Poté co minulý týden ve Štrasburku získala první titul ve dvouhře na okruhu WTA, v úterý v Paříži nehrála dobře. Bojovností a touhou po výhře ale Kristýnu Plíškovou přetlačila ve třech setech.

"Zápas mě hodně bolel, ale ten pocit se nedá popsat. Je k nezaplacení. Člověk jde přes vnitřní limit, který si myslí, že už nedokáže překonat, a najednou to zvládne. Je to hodně příjemné a posouvá mě to především po mentální stránce," řekla Krejčíková novinářům.

Svým výkonem by Novotnou, která v listopadu 2017 zemřela na rakovinu, potěšila. "Vždycky říkala: Nemusíš hrát hezky, hlavně vyhraj," opakuje si Krejčíková. "Já ale jako mladá neběhala, když jsem zahrála kiks, protože jsem vždycky chtěla hrát hezky a nerozuměla jsem jí. Teď, když mi něco nejde, tak se snažím najít nějakou cestu, jak i s tím handicapem vyhrát."

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krejčíková: Hrát proti Češce je vždy těžké

Novotnou má Krejčíková v mysli často. A triumfem ve Štrasburku dokázala na wimbledonskou vítězku navázat. "Po finále ukáplo pár slz, bylo to emotivně náročné," přiznala tenistka, která je v kontaktu s rodiči Novotné. "Když jsem jezdila před pandemií do Brna, tak jsem se za nimi občas stavovala a ukazovala jim poháry a oni měli radost. Píšeme si," prozradila.

Ve Štrasburku získala Krejčíková titul v neděli odpoledne a večer už spěchali s trenérem na vlak, aby se přesunuli do Paříže. "Bylo to hektické, ani jsem si to nestihla pořádně užít. Nechám to po Roland Garros, kdy budu mít víc volna," řekla s tím, že program je náročný.

Do utkání s Plíškovou vstupovala po pěti zápasech a po dvou dnech volna. Nestihla si ani moc zatrénovat. "Snažila jsem se jenom ladit a nevypadnout z rytmu. Nahráno mám ale z poslední doby hodně, takže jsem chtěla dát tělu odpočinek," uvedla.

Utkání s krajankou bylo i soubojem po psychické stránce. "Po vyhraném turnaji z člověka spadne psychický stres a je těžké to nahodit zpátky."

Paříž je ale pro Krejčíkovou zaslíbené místo. Loni zde postupem do osmifinále prolomila hranici světové stovky ve dvouhře a po titulu ve Štrasburku už je třiatřicátá. "Každé vítězství mě posouvá a ještě víc motivuje. Strašně mě baví, že hraju na vrcholné úrovni s nejlepšími hráčkami a strašně moc se učím," prohlásila.

Stále má v plánu hrát dvouhru i čtyřhru, na grandslamu navíc i smíšenou čtyřhru. "Baví mě to, ráda hraju na síti. Ale po Paříži nad tím budeme muset s trenérem popřemýšlet, jak to udělat, abych se nezranila," naznačila, že přehodnotí turnajový program.

Do plánu jí zatím zapadají i olympijské hry. "Když budou, tak pojedu," řekla. Účast v Tokiu by měla mít jistou ve čtyřhře v páru s Kateřinou Siniakovou.

Vysílání Roland Garros na ČT sport a webu ctsport.cz

Vážení diváci, plánování vysílání z grandslamových turnajů je pro televizní společnosti poměrně komplikovaný proces. Česká televize disponuje licencí, která stanovuje, že z celého Roland Garros může odvysílat maximálně 60 hodin přímých přenosů. Smluvní povinností je pak odvysílání semifinálových a finálových zápasů v mužské i ženské kategorii. Proto je výběr zápasů občas také menší matematickou úlohou. Kanál ČT sport se primárně snaží o zařazení přímých přenosů s českými tenisty a tenistkami. Podmínkou takového kroku je ovšem skutečnost, že se daný zápas musí odehrávat na tzv. televizním kurtu. Ne všechny hrací plochy v pařížském areálu jsou totiž osázeny kamerami, takže pokud se hraje na jiných kurtech, nemáme vám dění jak přiblížit. Navíc rozpis na aktuální hrací den vzniká pozdě večer dne předchozího, proto je někdy složité zasahovat do dlouhodobě plánovaného programu, kde momentálně dochází ke kolizím s hokejovým šampionátem. Věřte, že v následujících dnech uděláme maximum pro to, abychom vám všechny dostupné souboje českých zástupců na French Open nabídli, ať už ve vysílání ČT sport, nebo na našem webu či platformě HbbTV. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články