Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
České ragby

Krejčíková si poradila s Cirsteaovou a zvítězila ve Štrasburku

Česká tenistka Barbora Krejčíková získala ve Štrasburku premiérový titul ve dvouhře na okruhu WTA. Z pozice nasazené pětky si ve finále poradila s Rumunkou Soranou Cirsteaovou dvakrát 6:3. 

Barbora Krejčíková
zdroj: imago sportfotodienst autor: Chryslene Caillaud

Pětadvacetiletá Krejčíková se dočkala triumfu ve dvouhře na třetí pokus. Předtím neuspěla ve finále letos v březnu v Dubaji a před čtyřmi lety v květnu v Norimberku.

"Je to pro mě velmi emotivní okamžik. Jsem velmi šťastná. Byl to úžasný týden a nemám moc slov, protože se celá třesu. Jsem nadšená, že jsem konečně získala první titul ve dvouhře na okruhu WTA," uvedla Krejčíková.

Ve Štrasburku navázala na svoji bývalou trenérku, zesnulou Janu Novotnou, která turnaj ovládla v roce 1989 a byl to její první antukový titul. "Odněkud shora na mě dohlížela a pomáhala mi s lajnami a opravdu chtěla, abych vyhrála," citoval Krejčíkovou web WTA Tour po tiskové konferenci. "Jsem opravdu šťastná, že jsem to dokázala a že se o mě starala," řekla Krejčíková. 

Finále rozjela Krejčíková skvěle. Hrála dlouhé míče, razantně vracela a rychle vedla 3:0. Při svém servisu zvýšila v dlouhém gamu na 4:0. Za stavu 5:2 ale měla problém s kontaktní čočkou. "Myslím, že mám něco v oku. Potřebuju si čočku vyměnit," oznámila na kurtu. "Jestli máte zrcadlo, tak to můžu udělat tady," řekla. Zrcadlo k dispozici nebylo a Krejčíková nemohla odejít do šatny. Proto musela pokračovat. Při svém podání nevyužila dva setboly a servis ztratila, ale vzápětí znovu Rumunku brejkla a úvodní sadu uzavřela. Teprve potom si došla čočku vyměnit.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Barbora Krejčíková zvítězila ve Štrasburku

Na úvod druhého setu v dlouhé hře přišla o podání, ale rychle otočila na 3:1. Ještě jednou neudržela podání, ale po lobu ho pošesté v utkání vzala soupeřce a zvýšila na 4:2. Za stavu 5:3 zápas suverénně dopodávala a ukončila vítězným úderem.

Až do loňska se Krejčíková prosazovala především ve čtyřhře, v které už má osm titulů, z toho dva grandslamové, a navíc tři ze smíšené čtyřhry. Bývalá světová deblová jednička ale loni prorazila do stovky i v singlu a od té doby stoupá. Po triumfu ve Štrasburku si vylepší umístění v žebříčku dvouhry z 38. na 33. místo. 

Z titulu se ve Štrasburku radovala i Nicole Vaidišová (2006) a dvakrát ve finále neuspěla Lucie Hradecká (2009 a 2013).

Další pokrok může udělat na antukovém grandslamu Roland Garros, které začne v neděli, a Krejčíková míří do Paříže ve formě. V prvním kole se utká s krajankou Kristýnou Plíškovou.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka):

Dvouhra - finále:

Krejčíková (5-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Guarachiová, Krawczyková (1-Chile/USA) - Jang Čao-süan, Ninomijaová (Čína/Jap.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články