Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Kvitová v Paříži končí: Upadla jsem a poranila si kotník

Jedna z největší nadějí českého tenisu na French Open končí. Petra Kvitová, která byla jedenáctou hráčkou grandslamového turnaje, odstoupila. Na sociálních sítích hráčka, která v úvodním kole ve třech setech porazila kvalifikantku Greet Minnenovou z Belgie, oznámila, že v neděli upadla a poranila si kotník. 

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Sarah Meyssonnier

Na pařížském grandslamu skončila Kvitová kvůli zranění už podruhé za poslední tři sezony.

"S velký zklamáním odstupuju z Roland Garros," uvedla Kvitová. Zranila se během nedělních pozápasových rozhovorů. "Spadla jsem a zranila si kotník. Po rentgenu a po dohodě s týmem jsem se rozhodla, že by nebylo moudré hrát. Je to velká smůla, ale budu silná a udělám vše, abych se co nejlépe připravila na travnatou sezonu," napsala.

Jedenáctá nasazená Kvitová odvrátila v neděli v prvním kole s belgickou kvalifikantkou mečbol a ve druhém kole měla hrát ve středu s Ruskou Jelenou Vesninovou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kvitová odstoupila z Roland Garros

Vysílání Roland Garros na ČT sport a webu ctsport.cz

Vážení diváci, plánování vysílání z grandslamových turnajů je pro televizní společnosti poměrně komplikovaný proces. Česká televize disponuje licencí, která stanovuje, že z celého Roland Garros může odvysílat maximálně 60 hodin přímých přenosů. Smluvní povinností je pak odvysílání semifinálových a finálových zápasů v mužské i ženské kategorii. Proto je výběr zápasů občas také menší matematickou úlohou. Kanál ČT sport se primárně snaží o zařazení přímých přenosů s českými tenisty a tenistkami. Podmínkou takového kroku je ovšem skutečnost, že se daný zápas musí odehrávat na tzv. televizním kurtu. Ne všechny hrací plochy v pařížském areálu jsou totiž osázeny kamerami, takže pokud se hraje na jiných kurtech, nemáme vám dění jak přiblížit. Navíc rozpis na aktuální hrací den vzniká pozdě večer dne předchozího, proto je někdy složité zasahovat do dlouhodobě plánovaného programu, kde momentálně dochází ke kolizím s hokejovým šampionátem. Věřte, že v následujících dnech uděláme maximum pro to, abychom vám všechny dostupné souboje českých zástupců na French Open nabídli, ať už ve vysílání ČT sport, nebo na našem webu či platformě HbbTv. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články