Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále Fed Cupu zahájí Kvitová s Petkovičovou. Kvarteto doplnily Hradecká s Hlaváčkovou

Praha – Jako první nastoupí na kurt v pražské O2 areně ve finále Fed Cupu česká jednička Petra Kvitová a Němka Andrea Petkovičová. Druhou dvojici tvoří Lucie Šafářová a Angelique Kerberová. Rozhodl o tom slavnostní los na Staroměstské radnici. Pro případně rozhodující čtyřhru budou připraveni Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Debutantka Karolína Plíšková se do finální sestavy nakonec nedostala. Dvouhry startují v sobotu ve 13:00 v přímém přenosu našeho webu.

Petra Kvitová a Andrea Petkovičová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Jsem celkem spokojen, protože v neděli hraje Petra (Kvitová) jako první, a bude tak mít více času na regeneraci," uvedl bezprostředně po losu kapitán Petr Pála.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály vyhrály obdobu Davisova poháru v letech 2011 a 2012, kdy slavily titul právě v O2 areně po výhře nad Srbskem. Němky jsou ve finále po 22 letech, právě v roce 1992 naposledy triumfovaly.

"Očekávám, že to bude na krev, ale věřím, že na konci se budeme radovat my," řekl Pála před zápasem, který je vyprodaný a v hledišti Češky požene 13 tisíc fanoušků. "Myslím, že může rozhodnout i srdce, které má tým velké, to jsme mohli vidět v zápasech předtím. Holkám věřím, že tam nechají úplně všechno."

O sestavě hráčky věděly delší dobu

Kapitán týmu počítal se sestavou Kvitová, Šafářová do dvouher a s obnovenou deblovou dvojicí Hradecká, Hlaváčková od oznámení širší pětičlenné nominace. "Holky s tím byly seznámeny, týden proběhl dobře a nebylo potřeba udělat žádné změny," řekl Pála.

Německý výběr zůstal beze změny. Na sobotní dvouhry jsou připraveny Angelique Kerberová a Andrea Petkovičová, tým kapitánky Barbary Rittnerové doplňují Sabine Lisická a Julie Görgesová.

Oba týmy sázejí na výtečné hráčky i skvělou partu. "Není to jen fráze, ale pohodová atmosféra nahrává dobrým výsledkům," připomněl trenér českého týmu David Kunst. "Náš týmový duch může i hory přenášet," řekla německá kapitánka Barbara Rittnerová. "Chceme tu stříbrnou trofej přivézt domů. Bude to šílené, pokud se to fakt povede, byl by to vrchol mé kariéry," dodala světová desítka Kerberová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy