Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hlaváčková: Interně nominaci víme, na víkend se těším

Praha – Hrály spolu pět let, v říjnu minulého roku si řekly dost. Iniciátorka rozpadu deblového páru H+H Andrea Hlaváčková chtěla mít mimo jiné nový prostor ke zlepšení v singlech. To se nepovedlo, s ročním odstupem nehodnotí své rozhodnutí jako správné. Po roce jsou ale už s Lucií Hradeckou opět spolu. A možná si rovnou zahrají finále Fed Cupu.

Je nám líto, video expirovalo.
H+H po restartu: Bylo to těžké období

Kapitán Petr Pála si nechává finální nominaci pro sebe. Zatím Hlaváčková figuruje jako náhradnice, ale definitivní rozhodnutí padne nejpozději hodinu před pátečním losem. "Pevně v to věříme. Interně nominaci víme, ale bude odtajněna až v pátek. Na víkend se těším," pronesla Hlaváčková.

To, že by nakonec přece jen v kvartetu neměly obě tenistky chybět, napověděl i výsledek z prvního společného turnaje po restartu spolupráce. Ve francouzském Poitiers jasně vyhrály turnaj kategorie ITF. "Tušila jsem, že se těch společných pět let ukáže hned na prvním zápase. Byl to hodně dobrý výkon. Doufám, že ho budeme o víkendu moci předvést," pronesla Hlaváčková. "Člověk se zná, ale za ten rok se musí trošičku více domlouvat. Neskutečně jsme se pak doplňovaly," dodala Hradecká.

Za těžkým obdobím tlustá čára

Obě tenistky se už k rozchodu vracet nechtějí. "Máme to s Luckou vyřešeno. Bylo to rozhodně moc těžké období. Jsem moc ráda, že jsme spolupráci obnovily. Těším se na to," uvedla osmadvacetiletá Hlaváčková, které momentálně v deblovém žebříčku patří 15. místo.

"Co bylo, to bylo. Rok je pryč. Máme čistý stůl, jdeme od znova. Bylo to těžké období. Pět let jsem neřešila, s kým budu hrát debla, jestli se na turnaj dostanu. Ale ten rok mi dal i něco tenisově jiného. Něco mě to naučilo a můžu to dát i do příštího roku," zdůraznila Hradecká, která je v deblovém žebříčku dvaadvacátá.

Rok odloučení měl podle obou tenistek i pozitivní stránky. "Nebylo to správné rozhodnutí, nevím, jestli chyba. Naučilo mě to projevit se samostatně. Člověk musí bojovat trochu víc za sebe. Rok byl hodně bohatý na zkušenosti. Naučil mě jako Lucku spoustu nových věcí, které, doufám, zužitkuju. Tak zase společně proti všem," dodala Hlaváčková.

Singlový pokus Hlaváčkové nevyšel

Jedním z důvodů, proč Hlaváčková chtěla ukončit vzájemnou spolupráci, byla touha mít více času na singl. "Moc se to nepovedlo. Na začátku sezony mě hodně trápila zranění. Kazilo se to z týdne na týden. V druhé polovině sezony se to přehouplo. Singlový cíl se ale rozhodně nesplnil," přiznala.

Hlaváčkovou nominace trošku překvapila, na druhou stranu si uvědomuje, proč se Petr Pála takto rozhodl. "S Luckou jsme byly ready hrát. Věřím, že jsme v Česku nejsilnější deblový tým."

Překvapení na závěr?

Před dvěma lety po vítězství ve finále nad Srbskem předvedly Hlaváčková s Lucií Šafářovou vítězný taneček. I letos připravují tenistky něco speciálního. "Zavzpomínali jsme na to, když za námi byla Klára Koukalová v šatně. Pouštěli jsme si novou hitovku letošního roku, říkali jsme si, že bychom to měli dohnat. Ale tentokrát celý tým," prozradila Hlaváčková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články