Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

BLOG: Covid se vrací. Teď s ním snad sport už neprohraje

Ta potvora si nedá pokoj. Koronavirus se na delší dobu kvůli očkování, roční době i promoření lidstva, dostal na vedlejší kolej. Roušky jsou pryč a prázdninová sezona nabírá obrátky. Jenže je to tu zase.

Produkt made in China, protože odtud prokazatelně vyrazil do světa, zase začíná prudit. Odborníci sice tvrdí, že tentokrát už by to neměĺa být taková řacha a opatření by měla být spíš nenásilná, protože svět už přece jen získal jakous-takous imunitu, ale problémy přesto jsou a budou.

To už se projevuje i ve špičkovém sportu. Nedávný cyklistický závod Kolem Švýcarska kvůli pozitivním testům cyklistů postupně přišel téměř o polovinu pelotonu.

O šanci na titul českého mistra v silniční cyklistice přišel i Zdeněk Štybar. Důvod? Měl pozitivní test. Zřejmě lehčí průběh měla slovenská hvězda Peter Sagan, který byl také nedávno pozitivní, ale přesto o víkendu v Mladé Vožici dokázal vyhrát slovenský šampionát.

Nedávno v Lize národů odmítli němečtí volejbalisté na Filipínách nastoupit proti Číně, protože ve výpravě asijské země známé nulovou tolerancí k výskytu koronaviru, bylo údajně jednadvacet pozitivně testovaných.

Na trávě Wimbledonu se také kvůli stejnému problému neobjevil rozjetý chorvatský tenista Marin Čilič ani Ital Mateo Berrettini. Před tím v Paříži zastavil virus i Barboru Krejčíkovou i Marii Bouzkovou.

Na Roland Garros se prý většina tenistek dohodla, že i když tam prý příznaky onemocnění mělo víc hráček, tak budou o svých zdravotních potížích mlčet. Listu L'Équipe to ve Wimbledonu řekla francouzská tenistka Alizé Cornetová.

"Přece se nebudeme samy testovat, abychom si přidělávaly problémy," uvedla dvaatřicetiletá tenistka. "V šatně to měli všichni, ale nic jsme neřekly. Když se taková věc dostane do médií, zvlášť u známých hráček, tak je z toho velké haló, a to mi vadí," dodala.

Co dodat? Zřejmě svérázný přístup, který určitě není tou nejlepší cestou dál.

Ovšem i z toho je zřejmé, že, jak upozorňují odborníci, budeme se s covidem muset naučit žít. Což ale neznamená, že budeme dělat pštrosy a že covid neexistuje.

A tak doufám, že zase nebudeme muset koukat na fotbal a další sporty jen v televizi. A že sportovce zase nebudou podporovat jen prázdné tribuny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články