Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Roland Garros se kvůli uzávěře Francie o týden posouvá

O týden později oproti původnímu plánu se letos uskuteční Roland Garros. Tenisoví fanoušci si na své hvězdy počkají až do 30. května, turnaj vyvrcholí 13. června. Důvodem jsou koronavirová opatření ve Francii.

Iga Swiateková na Roland Garros
zdroj: ZUMA autor: Aurelien Morissard

Pořádající Francouzská tenisová federace (FFT) sáhla k očekávané změně termínu poté, co francouzská vláda vyhlásila v sobotu kvůli koronavirové pandemii celostátní uzávěru, jež by měla trvat měsíc. "Chceme zvýšit šanci, že se turnaj bude hrát před co nejvyšší návštěvou, přičemž zároveň bude zajištěno zdraví a bezpečí," uvedla FFT.

Loni bylo French Open odloženo dokonce o čtyři měsíce na září a do areálu Rolanda Garrose smělo 1000 fanoušků denně. FFT byla tehdy kritizována za to, že o odložení rozhodla bez konzultace s představiteli profesionálních okruhů.

S nimi tentokrát byli Francouzi v kontaktu a ATP a WTA jednají o úpravě svých kalendářů. Od 7. června, tedy nově v druhém týdnu Roland Garros, se totiž mají hrát turnaje na trávě v Hertogenboschi, Stuttgartu a Nottinghamu.

"Pracujeme společně se všemi stranami ovlivněnými posunutím (Roland Garros) na optimalizaci kalendáře před a po Roland Garros," uvedly ve společném prohlášení organizace ATP a WTA.

Je nám líto, video expirovalo.
Začátek Roland Garros byl odložen na 30. května
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články