Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kostelecký si na MS v trapu vystřílel stříbro

Bělehrad - Český brokový střelec David Kostelecký získal na mistrovství světa v Bělehradě stříbrnou medaili v trapu. Olympijský vítěz z Pekingu si připsal 146 bodů a o tři body tak zaostal za vítězným Italem Massimem Fabbrizim. Ten minul jediný terč a vyrovnal tak světový rekord. Šestatřicetiletý rodák z Brna si připsal svůj nejlepší výsledek z mistrovství světa, kde byl dosud v jednotlivcích nejlépe čtvrtý před dvěma lety ve Slovinsku. Vedle zlata z Pekingu má na kontě také juniorský titul mistra světa i zlato z mistrovství Evropy.

David Kostelecký
zdroj: ISIFA/EPA autor: Oliver Weiken

Soutěž zahájil Kostelecký v pondělí dvěma chybami v úvodních třech položkách. Dnes minul jednou a musel se rozstřelovat s dalšími šesti závodníky o účast ve finále. To se mu zásluhou přesné mušky podařilo a v samotném finále chyboval pouze jedinkrát. Celkem tak trefil 146 ze 150 terčů a o jediný bod porazil třetího Stephaneho Clamense z Francie.

Dalším českým reprezentantům se už tolik nedařilo. Jiří Gach obsadil čtrnáctou pozici s nástřelem 121, Jiří Lipták byl až třiatřicátý, když trefil ještě o dva terče méně. V soutěži družstev skončili Češi druzí za Italy. Kostelecký si tak upevnil pozici pro nominaci na olympijské hry v Londýně, kam z české trojice mohou jet jen dva reprezentanti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články