Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kostelecký vybojoval na ME stříbro v trapu

Bělehrad - Olympijský vítěz David Kostelecký vybojoval na mistrovství Evropy ve sportovní střelbě v Bělehradu stříbrnou medaili v trapu. O jediný terč zvítězil Slovák Erik Varga, druhý český zástupce ve finále Jiří Gach byl šestý. Společně se sedmnáctým Jiřím Liptákem získali čeští brokaři titul v soutěži družstev ve vyrovnaném světovém rekordu 368 bodů.

Kostelecký přitom musel o účast ve finále bojovat v rozstřelu, kterého se zúčastnilo hned šest závodníků včetně Gacha. Drama v podobě dalšího dodatečného boje při stejném počtu sestřelených terčů si prožil i po finále v boji o stříbro, které nakonec ve třetí sérii duelu se Slovincem Bostjanem Macekem získal pro sebe. "Včera jsem udělal nějaké chyby," litoval Kostelecký dvou terčů, které mu "ulétly" ve čtvrtečním úvodu soutěže. Aby se dostal do boje o finále, musel dnes svůj výkon vylepšit, což se mu podařilo dvěma čistými položkami. "Naštěstí se to povedlo a v rozstřelech mi pak přálo štěstí," řekl Kostelecký.

Kostelecký získal už třetí stříbrnou medaili z kontinentálních šampionátů, předchozí dvě vybojoval v letech 1998 a 2008 v Nikósii. Vedle olympijského vítězství má šestadvacetiletý střelec a bývalý juniorský mistr světa také zlato z ME z Lonata z roku 2002.

Dnešním výsledkem Kostelecký významně posílil své šance nominovat se na olympijské hry do Londýna, neboť obě účastnická místa pro Českou republiku již dříve vystříleli právě Gach s Liptákem. Důležité v tomto směru ale také bude zářijové mistrovství světa, které se rovněž uskuteční v Bělehradu.

V třípolohové střelbě z malorážky se nedařilo Kateřině Emmons, která obsadila 41. místo. Lepší než stříbrná olympijská medailistka v této disciplíně byly devátá Adéla Sýkorová, která o účast mezi elitní osmičkou přišla až v rozstřelu, a třiadvacátá Lucie Valová. Družstvo skončilo šesté.

V libovolné malorážce vleže se dostal do finále Vladimír Haloda a obsadil osmé místo. V této disciplíně měla Česká republika šanci na místo pro olympijské hry do Londýna, ale Haloda by musel skončit nejhůře čtvrtý.

Sportovní střelba
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články