Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Cestu ragbistek za olympijským snem ukončily v semifinále kvalifikace Keňanky

České ragbistky skončily na olympijské kvalifikaci v Monaku čtvrté a na olympijské hry se neprobojovaly. Svěřenkyně trenéra Víta Chalupy sice nejdříve přehrály dosud neporaženou Ugandu jasně 22:0, poté ale nestačily na Keňu, když v nastaveném čase neproměnily konverzi a prohrály 10:12. V duelu o třetí místo pak podlehly stejně jako v základní skupině Polsku.

Začátek zápasu s Ugandou provázela řada nepřesností. Češky hrály setrvale na polovině soupeřek a díky skvělé obraně si vytvářely tlak. První pětku díky tomu položila Anežka Marta Sládková přímo pod háčkem a Češky snadno přidaly dva body.

Svěřenkyně trenéra Víta Chalupy pokračovaly v aktivní hře i ve zbytku první části, Kristýna Riegertová rychle rozehrála trestný kop a přidala dalších pět bodů.

Sládková po krásné akci zvýšila v polovině druhého poločasu už na 17:0 a Češky nepolevovaly. Záhy se dostala už ke čtvrtému položení Julie Doležilová.

V semifinále nechaly Češky utéct účastnice předchozích dvou olympijských turnajů do vedení 12:0. Až v semém závěru prvního poločasu skórovala po individuální akci Kristýna Riegertová.

V druhé půli si Keňanky hlídaly náskok, zatímco český tým několikrát v útoku zastavil předhoz nebo jiná nepřesnost.

Až v nastaveném čase dokázala Julie Durychová položit šišku do rohu keňského brankoviště, což znamenalo naději na prodloužení. Doležilová ale z těžké pozice kop po pětce neproměnila.

Reprezentantky v sedmičkovém ragby bojovaly o start na olympijských hrách jako poslední české zástupkyně kolektivních sportů.

V Monaku nakonec obsadily čtvrté místo po druhé porážce s Polskem, tentokrát 14:33. Start v Paříži si zajistily favorizované Číňanky po finálové výhře 24:7 nad Keňou.

"Ještě jsme nezažili turnaj, na kterém by se hrálo o tolik. Je to úžasná zkušenost, ze které se musíme určitě poučit," uvedl na webu ragbyové unie trenér Chalupa.

"Jsem na nás fakt pyšná. Jak jsme na turnaji zahrály a kam až jsme se s týmem dostaly," doplnila Sládková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články