Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Štochlová je zpět a spolu s Hermannovou otestují formu v Espinhu

Na písečné kurty se vrací po zranění plážová volejbalistka Marie-Sára Štochlová. Ta kvůli zranění břišního svalu přišla o červnové mistrovství světa v Římě a teď vyzkouší formu v turnaji Pro Tour kategorie Challenge v Espinhu. V Portugalsku jsou s Barborou Hermannovou jediným českým párem v hlavní soutěži, další tři dvojice začnou ve čtvrteční kvalifikaci.

Barbora Hermannová (vlevo) s Marií-Sárou Štochlovou
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Od minulého týdne už jsem v plném tréninkovém procesu a naprosto bez bolestí. Těsně po zranění jsem nemohla dělat opravdu nic, měla jsem přibližně týden a půl klidového režimu. Postupně mi bylo každý týden přidáváno, co mohu dělat. Na kurtu jsem se mohla poprvé objevit asi po dvou a půl týdnech. Ze začátku jsem se cítila pomalá a neobratná, ale každým tréninkem se to zlepšuje," uvedla Štochlová v nahrávce pro média.

Hermannová musela těsně před startem šampionátu v Římě obnovit spolupráci s Martinou Williams, od které v roce 2015 odešla k Markétě Nausch Slukové. Ve třech utkáních ve skupině nezískala narychlo sestavená dvojice ani set a obsadila dělené 37. místo.

Hermannová se Štochlovou si spolu poprvé zahrály po loňských odložených olympijských hrách v Tokiu, kdy Štochlová zaskočila za zraněnou Nausch Slukovou. Ta vzápětí přerušila kariéru kvůli těhotenství a Štochlová po nabídce od Hermannové ukončila spolupráci s Williams. Nejlepším společným výsledkem jednatřicetileté Hermannové a o osm let mladší Štochlové je páté místo z květnového turnaje druhé úrovně v Kusadasi.

"Každému turnaji, na kterém hrajeme, dáváme velkou váhu. Zároveň ten následující bude takovým oťukáváním po delší pauze. Hodně tu fouká a je tu hluboký písek, takže podmínky nebudou jednoduché. Byla bych ráda, kdyby se nám podařilo se s nimi co nejlépe popasovat a aby nás to bavilo," řekla Štochlová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články