Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hermannová se Štochlovou skončily v Dauhá deváté. Na Švýcarky jsme měly, řekly volejbalistky

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou vypadly na turnaji Pro Tour Challenge v Dauhá v prvním kole play-off. České jedničky prohrály s třetími nasazenými Švýcarkami Joanou Heidrichovou a Anouk Vergé-Dépréovou 17:21, 18:21 a obsadily dělené deváté místo.

"Prohra se Švýcarkami určitě bolí, protože jsme na ně měly. Nedokázaly jsme to akorát dotáhnout do vítězného konce. Každopádně deváté místo je určitě dobré," řekla Hermannová.

Hermannová se Štochlovou si připsaly na katarském písku jedno vítězství stejně jako při březnové premiéře v novém elitním seriálu Pro Tour v mexické Tlaxcale, kde byly sedmnácté.

V pátek zahájily soutěž v Dauhá těsnou porážkou se španělským párem María Carrová, Angela Lobatová poté, co neproměnily dva mečboly. Do play-off je posunula výhra 2:0 nad slovinskou dvojicí Tjaša Kotniková, Tajda Lovšinová.

"Odehrály jsme tři velice vyrovnané zápasy a rozhodně můžeme být spokojené s těmi ve skupině. První zápas jsme sice prohrály těsně o dva míče, ale díky tomu, že jsme se rvaly o každý míč, tak nám těsná prohra v tie-breaku pomohla přeskočit play-off kolo. Nemusely jsme hrát jeden extra zápas, což byla určitě pomoc, protože podmínky v Dauhá jsou šílené. Hraje se ve 40 stupních a v tričku, takže nic moc," uvedla Hermannová.

Výsledek v Dauhá by měl české dvojici pomoct v boji o účast na mistrovství světa. "Získaných 230 bodů nám určitě pomáhá. Před turnajem jsme si říkaly, že cokoli nad top 10 nám pomůže. Záležet bude i na tom, jak dohrají ostatní týmy, s kterými o místo na mistrovství světa bojujeme," dodala česká beachvolejbalistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články