Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hermannová se Štochlovou dominují na písku v Kusadasi a "perou" se o šampionát

Dvě utkání v základní skupině, dvě vítězství. Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou zahájily turnaj série Pro Tour Challenge v Kusadasi ideálně. V tureckém přímořském středisku nejprve porazily brazilskou dvojici Tainá - Victoria 21:13 a 21:12, poté neztratily set ani s třetími nasazenými Australankami Taliquu Clancyovou a Mariafe Artachovou. Účastí v osmifinále proto zvýšily své šance na start na červnovém mistrovství světa v Římě.

Barbora Hermannová (vpravo) s Marií-Sárou Štochlovou
zdroj: twitter.com/SPORT INVEST

Po vyrovnaném úvodu obou setů získaly české jedničky postupně navrch a vybudovaný náskok s přehledem udržely až do konce. 

Zápas se stříbrnými Australankami z loňských Her v Tokiu měl obdobný průběh. Češky díky vydařeným závěrům ovládly obě sady 21:16 a zajistily si lepší nasazení pro sobotní osmifinále. Nejhůře obsadí dělené deváté místo, čímž by vyrovnaly svůj nejlepší společný výsledek na okruhu.

"Je to poslední kvalifikační turnaj na MS v Římě, proto je pro nás důležité, abychom zde zahrály nějaký lepší výsledek. To znamená, abychom postoupily ze skupiny, a čím lepší výsledek potom uhrajeme, tím větší šance pro nás. Taky bude záležet na tom, jak budou hrát ostatní týmy, jelikož bojujeme asi s dalšími čtyřmi o tři přímá místa ze žebříčku," řekla před startem turnaje Hermannová.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Kusadasi (Turecko):

Ženy - skupina C:
Hermannová, Štochlová (15-ČR) - Tainá, Victoria (10-Braz.) 2:0 (21:13, 21:12).
Hermannová, Štochlová - Clancyová, Artachová (3-Austr.) 2:0 (16, 16).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články